Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Boháč britského parlamentu. Kontroverzní poslanec Farage si za měsíc vydělá miliony

Nigel Farage
ČTK
 ČTK

Jeden ze strůjců brexitu a šéf protiimigrační strany Reform UK Nigel Farage je v nově zvoleném britském parlamentu poslancem s nevyššími příjmy.

Reklama

Moderováním v konzervativní televizní stanici GB News si za rok vydělal téměř 1,2 milionu liber (35,5 milionu korun). Podle serveru deníku The Guardian to vyplývá z registru příjmů a darů poslanců.

Příjmy ze sociálních sítí

Farageův měsíční moderátorský plat je 97 900 liber (2,9 milionu korun). Peníze mu dává GB News, kterou spoluvlastní miliardář Paul Marshall. Poslanec za Clacton Farage dostává také 4000 liber měsíčně od deníku The Daily Telegraph. Nemalé příjmy od svého zvolení získal od sociálních sítí: 1550 liber (45 900 korun) ze sítě X, 853 liber (25 200 korun) ze sítí společnosti Meta a 4000 liber (118 tisíc korun) z videí na Cameo.

Dříve byl nejlépe vydělávajícím poslancem člen Konzervativní strany Geoffrey Cox, který zároveň pracuje jako advokát. V advokátní kanceláři Withers loni vydělal 293 400 liber (8,7 milionu korun). V červenci také inkasoval od indické komory platbu 379 tisíc liber (11,2 milionu korun) za práci odvedenou v letech 2016 až 2018.

Británie je nově majákem stability v Evropě, Francie míří k chaosu

Britský historik: Francie míří k chaosu, novým majákem stability je Velká Británie

Překvapivý výsledek nedělních voleb ve Francii vyvolal ve světě úlevu, ale riskantní hra prezidenta Emmanuela Macrona oslabila jeho i Evropu, píše v komentáři pro deník The Guardian britský historik Timothy Garton Ash.

Přečíst článek

Reklama

Labouristický premiér Keir Starmer podle registru dostal od Fotbalové asociace čtyři vstupenky na koncert Taylor Swiftové v hodnotě 4000 liber (118 tisíc korun). Média a veřejnost si již dříve všímala darů a služeb v hodnotě 76 tisíc liber (2,25 milionu korun), které Starmer dostal ještě jako představitel opozice.

Z registru také vyplynulo, že téměř polovina z 211 nově zvolených labouristických poslanců obdržela dary na svou kampaň od labouristické organizace Labour Together, kterou nyní vede bývalý poslanec Jonathan Ashworth. Organizace v uplynulém roce také uhradila platy zaměstnanců nebo náklady na průzkumy deseti ministrů, včetně Rachel Reevesové, Yvette Cooperové a Davida Lammyho.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Protesty ve Velké Británii

Karel Pučelík: Británie nečelí protiimigračním protestům, ale vlně rasismu. „Vyznamenali“ se Farage i Musk

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme