Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cristiano Ronaldo už pokukuje po důchodu. Koupil podíl v legendární portugalské porcelánce

Cristiano Ronaldo
ČTK
Stanislav Šulc

Jeden z nejbohatších fotbalistů světa se dnes postaví české fotbalové reprezentaci. Devětatřicetiletý Cristiano Ronaldo však již pomalu také přemýšlí nad svým životem po dráze profesionálního fotbalisty. Jeho společnost CR7 tak nyní investovala do nákupu desetiprocentního podílu v proslulé portugalské porcelánce Vista Alegre. A má s ní velké plány.

Reklama

S majetkem odhadovaným na půl miliardy dolarů je portugalská superhvězda považována za jednoho z nejbohatších fotbalistů světa. Má lukrativní smlouvu s klubem Al Nassar, patří k nejsledovanějším lidem na sociálních sítích, je vyhledávanou hvězdou zadavatelů největších reklamních kampaní. K tomu Cristiano Ronaldo vlastní společnost CR7, která monetizuje jeho osobní značku napříč byznysem.

FOTOGALERIE: Na tréninku fotbalistů Portugalska bylo rušno

Přestože je v devětatřiceti letech stále aktivním hráčem a dnes se pravděpodobně postaví české fotbalové reprezentaci, začíná stále více myslet na svou kariéru po konci hráčské kariéry. Nyní tak jeho společnost CR7 koupila podíl v proslulé portugalské porcelánce Vista Alegre, která existuje od 19. století, uvedla agentura Bloomberg s tím, že postupně by chtěla podíl zvýšit na 30 procent.

Reklama

Německo žije fotbalovým šampionátem

Vítězové a poražení na fotbalovém Euru. UEFA vydělá balík, Německo zapláče

Evropská fotbalová unie (UEFA) počítá s tučnými zisky z fotbalového mistrovství Evropy, zatímco německý stát přebírá vysoké náklady, ale nevybírá skoro žádné daně, píše německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung . Snaží se přitom analyzovat příčiny "prohry" německého daňového poplatníka.

Přečíst článek

Globální růst

Spojení klasické porcelánky se jménem globální celebrity, která aktuálně hraje za saúdsko-arabský klub Al Nassar má zjevný cíl – posílit velmi úspěšnou tradiční, ale stále spíše regionální značku, do pozice globálního hráče na poli luxusních doplňků do domácnosti.

„Spolupráce může pomoci urychlit expanzi na zajímavé trhy v retailu i v segmentu hospitality,“ uvedla společnost Vista Alegre v tiskovém prohlášení.

K tomu má pomoci také nově založená společná joint venture, která se bude přímo zaměřovat na region Blízkého Východu a Asii.

Vista Alegre vznikla v roce 1824. Vloni se její zisk vyšplhal k částce 129,6 milionů eur, čistý zisk dosáhl 6,8 milionů.

Fotbalové Euro dá slušně vydělat hotelům, aerolinkám i pivovarům

Fotbalové mistrovství Evropy, které se od pátku koná po dobu jednoho měsíce v Německu, pomůže zejména zvýšit tržby evropských aerolinek, hotelů, pivovarů a výrobců sportovního oblečení. Vyplývá to z analýzy společnosti XTB.

Přečíst článek

Školy v přírodě drtí rodiče. Rodiče jako dojné krávy

Dalibor Martínek: Výdaje na školy v přírodě jsou neúnosné. Otesánek otevírá držku

Je čas škol v přírodě. Jedna nás stála devět tisíc, druhá sedm. Netroufli jsme si to dětem odepřít. Částka je za čtyři noci za žáka prvního stupně. K mému překvapení spí každé z dětí ve dvojlůžkovém pokoji v moderním penzionu. Žádné chatky, stany, ubytovna s pokojem pro deset dětí za 400 na dítě za noc. Dobrodružství, příroda. Nic takového. Dříve jsme takto trávili na táborech každé léto.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme