Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čupr investoval desítky milionů do inovátora v oblasti vzduchotechniky

Tomáš Čupr
ČTK
 ČTK

Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem, sdělila TCF Capital.

Reklama

Eco-Stations si díky investici několika desítek milionů korun pořídí systém pro snížení množství vypuštěného oxidu uhličitého. „Jde o takzvaný recovery systém oxidu uhličitého, který je schopen snížit množství oxidu uhličitého při výrobě suchého ledu na polovinu, což má velmi pozitivní vliv na životní prostředí,“ uvedl investiční manažer TCF Capital Michal Kokoř.

Eco-Stations pomáhá společnostem s údržbou vzduchotechnických systémů. Zároveň cílí na snižování jejich energetické náročnosti a snižování uhlíkové stopy při jejich provozu. Díky patentované technologii Aeroseal firma zvyšuje těsnost vzduchotechniky, čímž výrazně sníží energetickou náročnost při větrání, chlazení a topení.

Čistý vzduch = zdravé budovy 

Eco-Stations dokáže v potrubích provádět i robotické práce, třeba tryskání vysokotlakým vodním paprskem nebo renovovat nátěry. V hygieně vnitřního ovzduší firma cílí na hygienickou čistotu a vytváření takzvaných zdravých budov, jako jsou například nemocnice.

TCF Capital je investiční společnost podnikatele Tomáše Čupra. Působí na českém trhu a v regionu střední a západní Evropy, především ve výrobě a zpracování rychloobrátkového zboží, e-commerce, logistice, automatizace a skladování. Společnost spravuje portfolio v hodnotě 720 milionů eur, asi 18 miliard korun, a do roku 2030 má za cíl dosáhnout na sedminásobek této hodnoty, tedy pět miliard eur. To je v přepočtu 125 miliard korun.

Reklama

Čupr je zakladatelem on-line supermarketu Rohlik Group, která byla založena v roce 2014, a je jednou z předních evropských doručovacích služeb potravin objednaných on-line. Stala se prvním českým podnikem, který dosáhl takzvaného statusu jednorožce, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů.

Tomáš Čupr

Stanislav Šulc: Čeští technologičtí miliardáři cílí na léky. Lékárenství čeká revoluce

Český prodej léčiv projde radikální proměnou. A v jejím centru budou tuzemští miliardáři, kteří své jmění vydělali v e-commerce. Své know-how nyní velmi pravděpodobně využijí právě v segmentu, který do velké míry stále reprezentují kamenné prodejny, poradenství a uklidňující hlas prodejců.

Přečíst článek

Majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr

Rohlik získal od investorů další čtyři miliardy. Chystá masivní expanzi

Zhruba čtyři miliardy korun (170 milionů dolarů) získala skupina Rohlik Group, do které patří on-line supermarket Rohlík.cz, na urychlení rozvoje a rozšíření služeb v dalších evropských zemích.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme