Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čupr investuje v Německu. Chce plně převzít výrobce dětské výživy

Majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr
ČTK
 ČTK

Investiční společnost TCF Capital podnikatele Tomáše Čupra chce plně převzít německého výrobce dětské bio výživy Töpfer GmbH, který je aktuálně v insolvenci. Pokud insolvenční správce schválí restrukturalizační plán, výrobce Töpfer GmbH pod TCF Capital přejde na podzim. Výši transakce společnost TCF Capital nesdělila.

Reklama

Po převzetí firma TCF Capital zachová výrobní závod v německém Dietmannsriedu a asi 140 pracovních míst, naopak přibližně 30 zaměstnanců bude propuštěno. Jednatelé Töpfer GmbH zůstanou stejní. Insolvenční řízení s výrobcem Töpfer GmbH začalo 1. července letošního roku.

„V další spolupráci vidíme velký potenciál a těšíme se na další kroky v růstu společně s Töpferem. Naše investice je jasným závazkem v souladu s našimi sdílenými hodnotami a vizí, kterou Töpfer sleduje,“ uvedl výkonný ředitel TCF Capital Peter Klekner.

Investiční společnost TCF Capital působí ve střední a západní Evropě. Předmětem jejího podnikání jsou zejména výroba a zpracování rychloobrátkového zboží, e-commerce, logistika, automatizace a skladování. Hodnota portfolia TCF Capital činí asi 720 milionů eur (přibližně 18 miliard korun). Do roku 2030 má firma za cíl dosáhnout sedminásobku této hodnoty, tedy pěti miliard eur.

Čupr je zakladatelem společnosti Rohlik Group, která je jedním z předních evropských doručovatelů potravin objednaných on-line. Rohlik Group je také prvním českým podnikem, který dosáhl takzvaného statusu jednorožce, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů.

Reklama

Tomáš Čupr

Čupr investoval desítky milionů do inovátora v oblasti vzduchotechniky

Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem, sdělila TCF Capital.

Přečíst článek

Tomáš Čupr

Stanislav Šulc: Čeští technologičtí miliardáři cílí na léky. Lékárenství čeká revoluce

Český prodej léčiv projde radikální proměnou. A v jejím centru budou tuzemští miliardáři, kteří své jmění vydělali v e-commerce. Své know-how nyní velmi pravděpodobně využijí právě v segmentu, který do velké míry stále reprezentují kamenné prodejny, poradenství a uklidňující hlas prodejců.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme