Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek vstupuje do divize Rockaway Arts. Ta zastřešuje i karlovarský filmový festival

Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek
ČTK
 ČTK

Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se dohodl se zakladatelem a výkonným ředitelem investiční skupiny Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební festival Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok, uvedl server Echo24.cz. Finanční okolnosti vstupu nejsou známé.

Reklama

Informaci potvrdily KKCG i skupina Rockaway, napsal server. Vstup nového partnera do Rockaway Arts podle něj nepřinese žádné změny v řízení kulturního holdingu. V čele Rockaway Arts zůstává jeden z investičních partnerů skupiny Jan Jírovec. Komárek a Havrlant spolupracují také na jiných byznysových projektech, server Seznam Zprávy v červenci uvedl, že Komárek investoval vyšší stovky milionů korun v Havrlantově fondu RockawayX.

Komárek patří k významným mecenášům umění a kultury v Česku. S jeho podporou například vznikl v roce 2008 mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha, k tomuto kulturnímu projektu skupina později přidala podporu základních uměleckých škol grantovou výzvou Piana do škol a také mezinárodní soutěž pro mladé hudebníky Concertino Praga. Rodinná nadace Karel Komárek Family Foundation, prostřednictvím které Komárek do Rockaway Arts vstupuje, je také partnerem Knihovny Václava Havla. V posledních třech letech KKCG financuje kulturní prostor Artium v budově na pražské Bořislavce.

Skupina KKCG působí v loteriích a hrách, energetice, technologiích a nemovitostech. Zaměstnává přes 16 tisíc lidí ve více než 35 zemích a spravuje aktiva v hodnotě přes deset miliard eur (250 miliard korun). Mezi její společnosti patří loterijní firma Allwyn, energetická MND Group, technologická skupina Aricoma nebo KKCG Real Estate Group.

Rockaway Capital investuje do digitálních technologií v e-commerce, logistice, médiích nebo finančních službách. Do portfolia skupiny, kterou Havrlant založil v roce 2013, patří například Invia Group, Euromedia Group nebo start-up Productboard. Má za sebou i několik prodejů, například internetového obchodníka Mall Group polské společnosti Allegro.

Reklama

Karel Komárek

Komárek koupil firmu Neofacto, která vyvíjí software pro Evropskou investiční banku

Společnost Aricoma z investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka koupila lucemburskou firmu Neofacto, která vyvíjí software pro Evropskou investiční banku (EIB) a další finanční instituce v Lucembursku. Hodnota transakce není známa.

Přečíst článek

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Euro: Křetínský je nejbohatší Čech. Přeskočil Kellnerovou

Nejbohatším Čechem v letošním žebříčku časopisu Euro je Daniel Křetínský, jehož majetek za poslední rok vzrostl z 217 na 390 miliard korun. Z čela pořadí tak sesadil Renátu Kellnerovou s rodinou, jejichž majetek se meziročně zvýšil o 65 miliard na 350 miliard korun. Na třetí místo se posunul Patrik Tkáč s odhadovanou výší majetku 260 miliard korun. Nejvýrazněji si proti loňsku pohoršil předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), jehož jmění se snížilo o 50 miliard na 85 miliard korun a v žebříčku Eura mu patří sedmé místo.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme