Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský in, manažeři out. Ocelářská divize Thyssenkruppu čelí vlně rezignací

Největší německý výrobce oceli Thyssenkrupp omezí produkci v Duisburgu
Profimedia
 ČTK

Manažeři ocelářské divize Thyssenkruppu, v níž letos pětinový podíl koupil český miliardář Daniel Křetínský, hromadně vyklízejí pole. Rezignovat na své funkce se rozhodli lidé z nejvyššího vedení, kteří nesouhlasí s kroky mateřské firmy ohledně reorganizace divize. V ohrožení je totiž tisíce pracovních míst.

Reklama

Několik vedoucích představitelů ocelářské divize německé společnosti Thyssenkrupp včetně předsedy představenstva se rozhodlo rezignovat. Důvodem je prohlubující se konflikt s mateřskou firmou ohledně reorganizace divize. Informovaly o tom agentury Reuters a DPA. Pětinový podíl v divizi letos koupil český podnikatel Daniel Křetínský.

Z divize s názvem Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE) se podle DPA rozhodli odejít předseda představenstva Bernhard Osburg, výrobní ředitelka Heike Deneckeová-Arnoldová a personální ředitel Markus Grolms. Dozorčí radu divize navíc opustí její předseda Sigmar Gabriel, místopředseda Detlef Wetzel a další dva členové. Divize zaměstnává kolem 27 tisíc lidí. Závodní rada se obává, že plánovaná restrukturalizace povede k zániku tisíců pracovních míst, píše DPA.

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Křetínský uklidňuje Němce. Po jeho vstupu do Thyssenkrupp se nebude propouštět

Český miliardář Daniel Křetínský souhlasil s tím, že v důsledku plánovaného vstupu jeho investiční skupiny EP Corporate Group (EPCG) do ocelářské divize německého konglomerátu Thyssenkrupp se nebude propouštět, uvedl deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) s odvoláním na členy dozorčí rady Sigmara Gabriela a Detlefa Wetzela. Podnik Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE) zaměstnává na 27 tisíc lidí.

Přečíst článek

Křetínského investiční skupina EP Corporate Group (EPCG) se na převzetí pětinového podílu v divizi TKSE dohodla letos v dubnu. Firmy Thyssenkrupp a EPCG tehdy uvedly, že očekávají dokončení transakce ještě v letošním roce. Jednají o tom, že EPCG by v budoucnosti koupila dalších 30 procent ocelářské divize Thyssenkruppu. Vznikl by tak společný podnik, ve kterém by každá ze stran měla poloviční podíl.

Reklama

Thyssenkrupp je největším německým producentem oceli. Výroba oceli je energeticky velmi náročná, podnik proto trápí vysoké ceny energií. Křetínský ovšem z drahých energií naopak profituje. Společnost Thyssenkrupp v květnu uvedla, že si od Křetínského slibuje přístup k levnější elektřině.

Křetínský kupuje pětinu v německých ocelárnách Thyssenkrupp

Miliardář Křetínský kupuje pětinu největší německé ocelárny Thyssenkrupp, podíl zřejmě navýší na polovinu. Thyssenkrupp čelí vážným potížím kvůli zelené agendě a drahým energiím, na nichž ale Křetínský rekordně vydělává, komentuje akvizici ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme