Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardářská štafeta. PPF se rozešla s Institutem Václava Klause. Sponzorovat ho bude Tykač

Miliardářská štafeta. PPF se rozešla s Institutem Václava Klause. Sponzorovat ho bude Tykač
Profimedia
 ČTK

Miliardář Pavel Tykač bude finančně podporovat Institut Václava Klause (IVK). Rozhodl se tak poté, co se dozvěděl, že své mnohaleté sponzorství institutu ukončila skupina PPF. Tykač, který podniká hlavně v energetice a těžbě hnědého uhlí, to oznámil na serveru spolku PavelTykac.com. Institut Václava Klause vznikl v roce 2012 ještě v době, kdy byl Klaus prezidentem.

Reklama

„Když jsem se před pár dny dozvěděl, že PPF ukončila své mnohaleté sponzorství Institutu Václava Klause, a byl jsem osloven s žádostí o podporu, rozhodl jsem se okamžitě. Budu finančně podporovat IVK,“ napsal Tykač.

Institut Václava Klause uvádí, že se zabývá „rozvíjením politického a ideového odkazu Václava Klause“, zkoumáním nejnovějších dějin a aktuálními politickými, ekonomickými a společenskými problémy. Podle Tykače jsou diskuse, které vede institut, otevřené a racionální. „Nemusíte s názory a závěry Václava Klause vždy souhlasit, ale nemůžete popřít, že diskutovat s ním je podnětné a že jeho texty a vystoupení nabízejí pečlivě vyargumentované postoje,“ uvedl.

Václav Klaus: Nevidím debatu o euru, jen výkřiky některých jedinců

Dvacet let v Evropské unii nepovažujeme za úspěšné období, říká Václav Klaus. Řekl to u příležitosti vydání své nové knihy s názvem O Evropě, 30 let polemiky. Knihu vydal jeho Institut Václava Klause a bývalý prezident ji veřejně uvedl před kamerami v tiskovém centru České tiskové kanceláře.

Přečíst článek

Tykač míní, že lidé z institutu reprezentují svým hlasem důležitý názorový proud v mnoha soudobých debatách, ať již jde o klimatickou agendu, konsolidaci veřejných financí či Evropskou unii.

Reklama

Šedesátiletý Tykač patří k nejbohatším Čechům, ovládá zejména druhého největšího výrobce elektřiny v ČR Sev.en Energy. Do skupiny patří severočeské hnědouhelné doly Vršany a ČSA, elektrárny Chvaletice a Počerady a teplárny ve Zlíně a v Kladně. Patří mu menší podíly v dalších firmách, na přelomu roku se stal majitelem fotbalové Slavie.

Nedávno se Tykač začal výrazněji angažovat ve vzdělávání. Nadace C-EDUCA, kterou založil spolu s majoritním akcionářem zbrojovky Colt CZ Group René Holečkem, loni v listopadu podepsala smlouvu o dlouhodobé spolupráci se soukromou vysokou školou CEVRO.

Bývalý český prezident Václav Klaus

Dalibor Martínek: Václav Klaus má bohužel pravdu. Jurečkova reforma penzí je fejk. Důchodci jsou posvátné krávy

Je trochu podivné, když penzijní reformu, nejdůležitější zákon v Česku za posledních třicet let, má na starost Marian Jurečka. Šéf strany, která se za rok a půl patrně nedostane do sněmovny. Zemědělec, který velkolepě přijel se svým traktorem zachránit jižní Moravu po zničujícím tornádu. Hezké gesto. Ale jak to souvisí s reformou penzijního systému?

Přečíst článek

Andrův stadion v Olomouci

Liga miliardářů. Do českého fotbalu vstupuje další tuzemský boháč

Nejvyšší česká fotbalová liga zřejmě přivítá ve svých řadách dalšího českého miliardáře. Server iSport.cz uvedl, že se skupina Kaprain Karla Pražáka chystá na převzetí fotbalového klubu Sigma Olomouc. Oficiální nabídka na převzetí by měla být známá v průběhu příštího měsíce. Pražák by měl mít dle informací iSport.cz zájem o většinový podíl.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme