Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk chce Trumpa za prezidenta. Podpoří jej desítkami milionů dolarů měsíčně

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Americký miliardář Elon Musk chce věnovat měsíčně zhruba 45 milionů dolarů (1,05 miliardy korun) organizaci, která usiluje o zvolení Donalda Trumpa prezidentem Spojených států. Informoval o tom deník The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované zdroje obeznámené se situací.

Reklama

Republikánská strana v pondělí na sjezdu v americkém Milwaukee podle očekávání oficiálně nominovala bývalého prezidenta Trumpa jako svého kandidáta pro prezidentské volby v listopadu tohoto roku. Pravděpodobně v nich vyzve demokratického prezidenta Joea Bidena, jehož nominaci by demokraté podle předpokladů měli oznámit na sjezdu konaném od 19. srpna.

Muskův příspěvek by měl směřovat jednomu z politických akčních výborů známých jako Super PAC, které mají výjimku z jinak přísných pravidel financování volební kampaně. V červnu založená organizace America PAC má podle WSJ agitovat mezi voliči ve prospěch Trumpa zejména v těch amerických státech, kde bývají výsledky republikánů a demokratů těsné.

Muskův příspěvek přichází v době, kdy Trump podle amerických médií předběhl Bidena ve schopnosti vybírat peníze na kampaň. Současnému prezidentovi z Demokratické strany se v této souvislosti aktuálně hromadí problémy v návaznosti na špatný výkon v červnové předvolební debatě s republikánským rivalem.

Rozhodnutí Muska zároveň ilustruje jeho příklon k Republikánské straně za posledních několik let. V minulosti podnikatel narozený v Jihoafrické republice přispěl na kampaň politikům z obou velkých stran.

Reklama

Elon Musk

Brusel zatápí Muskovi. Síti X hrozí postihem

Internetová síť X amerického miliardáře Elona Muska podle předběžných závěrů Evropské komise porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu. Komise ve svém sdělení dále dodala, že pokud se její závěry potvrdí, vyměří firmě pokutu a bude požadovat výrazné změny jejích praktik.

Přečíst článek

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos

Bezos se zbavil dalšího balíku akcií Amazonu. Hodí mu to pár miliard dolarů

Zakladatel amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos se rozhodl prodat dalších 25 milionů akcií podniku v hodnotě téměř pět miliard dolarů (zhruba 116 miliard korun). Vyplývá to podle médií ze zprávy pro regulační úřad. Již začátkem roku Bezos prodal akcie Amazonu za zhruba 8,5 miliardy dolarů.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme