Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk: Jourová je ztělesněné byrokratické zlo

Musk: Jourová je ztělesněné byrokratické zlo
Profimedia
 ČTK

Místopředsedkyně Evropské komise (EK) Věra Jourová je podle amerického podnikatele Elona Muska ztělesněním banálního byrokratického zla. Musk se tak vyjádřil na síti X. Reagoval tím mimo jiné na slova Jourové, že on sám nedokáže rozlišovat mezi dobrem a zlem a že je propagátorem zla.

Reklama

„Věra Jourová je ztělesněním banálního byrokratického zla,“ napsal v krátkém příspěvku americký miliardář. Reagoval tak na jiný příspěvek, v němž se píše o možných pokutách pro jím vlastněnou platformu X ze strany Evropské unie a také o vyjádřeních končící české eurokomisařky pro server Politico.

Jourová, která se s Muskem často rozcházela v názoru na fungování sociálních sítí, v něm uvedla, že se sice s třiapadesátiletým miliardářem nikdy nesetkala osobně, ale i bez toho by řekla, že „ze všech šéfů, které jsem potkala, je jediný, který není schopen rozlišovat dobro a zlo“. Vyjádřila také přesvědčení, že sociální síť X je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Věra Jourová: Musk je propagátorem zla

Americký podnikatel Elon Musk není schopen rozlišovat mezi dobrem a zlem a je propagátorem zla, je přesvědčena končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. V rozhovoru se serverem Politico také řekla, že sociální síť X, kterou Musk nyní vlastní, je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Přečíst článek

Musk v roce 2022 koupil firmu Twitter, z níž propustil většinu zaměstnanců a výrazně omezil moderování obsahu, kvůli čemuž se stal terčem kritiky ze strany Evropské komise, podle níž se na platformě nezřídka objevují nenávistné příspěvky. Letos v létě EK uvedla, že firma X, jak se Twitter mezitím přejmenoval, podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta.

Reklama

Musk je výrazným podporovatelem republikánského kandidáta do blížících se prezidentských voleb v USA Donalda Trumpa. Mimo jiné o sobě tvrdí, že je absolutním zastáncem svobody slova.

Musk dostal nominaci na cenu za svobodu myšlení

Americký miliardář Elon Musk dostal od europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu nominaci na letošní Sacharovovu cenu za svobodu myšlení, kterou uděluje Evropský parlament (EP). Frakce to oznámila na sociální síti X.

Přečíst článek

Elon Musk

Elon Musk bojuje v Brazílii. Odmítl zablokovat síť X v Brazílii, jak to nařídil soud

Společnost Starlink amerického podnikatele Elona Muska oznámila, že nesplní nařízení brazilského soudce pozastavit v této jihoamerické zemi fungování sociální sítě X. Požaduje odblokování svých účtů. Informoval o tom v neděli místní zpravodajský portál G1 s odvoláním na brazilského telekomunikačního regulátora (Anatel).

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Musk rozdává miliony podporovatelům Trumpa. Je to vůbec legální? lámou si hlavu znalci práva

Přečíst článek

Jídelníček z Marsu. Pěstování plodin na rudé planetě má pomoci i pustinám na Zemi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme