Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří
Profimedia
 ČTK

Miliardář Elon Musk, který patří mezi největší podporovatele republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, vystoupí na několika akcích v Pensylvánii. Oznámil to dnes na sociální síti X, kterou vlastní. Pensylvánie je považována za jeden z klíčových států, které budou mít na výběr nového šéfa Bílému domu významný vliv.

Reklama

Z nově zveřejněných údajů amerických úřadů vyplývá, že Musk na podporu Trumpa dal během tří měsíců 75 milionů dolarů (1,74 miliardy korun), čímž se stal pro republikánskou kampaň zásadním přispěvatelem.

Peníze Musk, který patří k nejbohatším lidem světa, posílá přes America PAC, což je politický akční výbor. Tento výbor založený Muskem patří do kategorie takzvaných super PAC výborů, takže se ho netýkají finanční limity, což mu umožňuje na podporu kandidáta přijímat finance bez omezení. Zároveň ale nesmí kampaň koordinovat s kandidáty a politickými stranami.

To, jak se Musk za Trumpa staví, dokládá miliardářova peněžní i osobní podpora. Musk se zúčastnil Trumpových volebních mítinků a nyní se rozhodl v Pensylvánii zorganizovat několik akcí, na kterých pronese projevy. „Pokud se těchto projevů chcete zúčastnit, bude to bez poplatku. Jen musíte podepsat naši petici na podporu svobody projevu a práva nosit zbraň a hlasovat v těchto volbách,“ napsal na X.

O tom, že se Musk chce v Pensylvánii více zapojit do Trumpovy kampaně, už tento týden s odvoláním na své zdroje informovala agentura Reuters. Ta rovněž uvedla, že Muskova vystoupení budou spojena s výborem America PAC.

Reklama

Volby, které rozhodnou o nástupci demokrata Joea Bidena, se konají 5. listopadu. Soupeřem republikána Trumpa je demokratická viceprezidentka Kamala Harrisová.

Donald Trump pro Bloomberg: Jako prezident zavedu cla pro veškerý dovoz

Případné vítězství Donalda Trumpa ve volbách amerického prezidenta odnesou čeští exportéři. Trump totiž v rozhovoru pro agenturu Bloomberg potvrdil, že v případě zvolení bude jedním z klíčových opatření jeho ekonomické politiky zavedení cla na veškeré zboží dovezené na americký trh. „Pro čínské zboží by to bylo 60procentní clo, pro ostatní státy 10 procent,“ uvedl Trump. Republikánský kandidát se zároveň netají tím, že cílem tohoto opatření je přesun co nejvíc výroby a firem na území USA. „Kdo bude tady, nebude muset clo platit,“ dodal Trump.

Přečíst článek

Donald Trump

Trump chystá větší deficit než Harrisová a daňově zvýhodnit nejbohatší Američany

Kdo je rozpočtově odpovědnější, Kamala Harrisová nebo Donald Trump? V případě zvolení Harrisové hrozí riziko zvyšování už tak vysokého rozpočtového deficitu, Trump však chystá dvakrát takový dluh. Jeho daňová politika navíc ušetří peníze nejbohatším, zatímco zatíží peněženky zbytku národa, včetně těch nejchudších.

Přečíst článek

Donald Trump

Karel Pučelík: Co když Trump prohraje? Připravme se na obstrukce a pokusy o zvrácení voleb

Když Donald Trump před pěti lety prohrál (ano, skutečně prohrál) prezidentské volby, ihned zkoušel různými způsoby výsledek zvrátit. Pokud nebude úspěšný i letos v listopadu, lze podle mnoha indicií očekávat, že se o to pokusí znovu. Ne zrovna intuitivní systém prezidentských voleb k tomu bohužel ponechává několik možností. Trumpův tým navíc bude lépe připravený.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme