Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk přestěhuje pobočku sociální sítě X. I kvůli novému genderovému zákonu v Kalifornii

Elon Musk
ČTK
Zdeněk Pečený
pez

Elon Musk vyostřuje kritiku kalifornských politiků a připravuje přesun sídla své sociální sítě X do Texasu. Tam již několik let sídlí jeho další společnost - výrobce elektromobilů Tesla.

Reklama

Elon Musk ve svém příspěvku na síti X uvedl, že „nemá jinou možnost“, než přesunout síť X ze San Francisca. Reagoval tak na zprávu deníku New York Times o e-mailu od výkonné ředitelky X Lindy Yaccarinové zaměstnancům. V něm stojí, že kancelář sítě X v San Franciscu se zavírá a zaměstnanci se stěhují do kalifornských měst San Jose a Palo Alto.

„Je to důležité rozhodnutí, které má dopad na mnoho z vás, ale pro naši společnost je to z dlouhodobého hlediska správné,“ napsala Yaccarinová ve zníměném emailu zaměstnancům. V něm se dále píše, že kancelář má být uzavřena „během několika příštích týdnů“.

Žádné daně, ale i problém s novým zákonem

Musk stěhování společností X a SpaceX oznámil už v červenci. Jako jeden z důvodů označil podle světových agentur nový kalifornský zákon, jenž zakazuje školským úřadům vyžadovat od učitelů, aby informovali rodiče o genderové identitě nebo sexuální orientaci jejich dítěte bez vědomí studenta.

„Je to poslední kapka,“ napsal na své síti Musk a sdělil, že plánuje přesunout sídlo SpaceX z kalifornského Hawthorne do komplexu Starbase v Texasu a sídlo X Corp ze San Franciska do Austinu. „Asi před rokem jsem guvernérovi (Kalifornie Gavinovi) Newsomovi jasně sdělil, že zákony tohoto druhu donutí rodiny a společnosti opustit Kalifornii, aby ochránily své děti,“ napsal Musk.

Reklama

Tesla své ústředí přesunula z Kalifornie do Texasu už v roce 2021. Musk také oznámil přesunutí svého bydliště z Kalifornie do Texasu, kde není státní daň z příjmu fyzických osob, podotkla AP.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Elon Musk

Stanislav Šulc: Elon Musk si koleduje. A může vykoledovat tvrdou regulaci všech sociálních sítí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme