Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novým investičním šéfem pro Prahu je Miroslav Dvořák. Hnutí ANO krok kritizuje

Ustavující jednání pražského zastupitelstva po volbách, 3. listopadu 2022, Praha.
ČTK
 ČTK

Ředitelem investičního odboru pražského magistrátu se stal manažer Miroslav Dvořák. Výsledek konkurzu schválili městští radní. Průtahy ve výběru klíčového odboru kritizoval předseda pražské organizace opozičního ANO a zastupitelského kontrolního výboru Ondřej Prokop.

Reklama

Aktuální výběrové řízení na šéfa odboru, který má na starosti přípravu magistrátních investic, vypsal úřad podle schváleného dokumentu letos v květnu. Přihlásilo se osm uchazečů, z nichž výběrová komise doporučila radním Dvořáka.

Ten má podle životopisu více než třicetiletou praxi v oblasti přípravy, řízení a realizace stavebních zakázek. Od roku 2014 až dosud působil jako projektový manažer projektu Kampus Albertov, což je vědecko-výzkumné centrum budované Univerzitou Karlovou. V minulosti pracoval jako manažer ve stavebních firmách nebo jako poradce pro investice na ministerstvu školství.

Kritika od ANO

Radní také kvůli obdrženým námitkám zrušili výběr firmy v tendru na dostavbu budovy Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program (EUSPA). Podle Prokopa je to i důsledek průtahů při jmenování šéfa investičního odboru. „Praha doplácí na neschopnost koalice zajistit personálně kompletní a funkční odbor investic. Nepovedená soutěž na transformaci Centra Nová Palmovka je hořkou tečkou za téměř rok a půl trvajícím politikařením nad výběrem vhodného ředitele paralyzovaného investičního odboru,“ uvedl.

Petr Urbánek, šéf PDS

Petr Urbánek: Sedm tisíc nových bytů v Praze bude. Ale ještě se nekoplo

Hlavní město Praha už čtyři roky rozvíjí svůj plán postavit sedm tisíc bytů pro lidi z takzvaných potřebných profesí. Petr Urbánek jako ředitel Pražské developerské společnosti, kterou si město zřídilo, má za úkol dodat tyto byty. Na rozdíl od soukromých developerů má výhodu, že nemusí vyhledávat a draze vykupovat pozemky pro výstavbu. On je tak nějak od města dostává. Ale stejně jako ostatní stavitelé musí podstupovat standardní proces povolování a výstavby. Výsledkem je, že společnost pod jeho vedením zatím nepostavila ani jeden byt. Sceluje parcely a řeší smluvní vztahy. Velké plány však zůstávají.

Přečíst článek

Reklama

Praha vypsala tendr za 1,95 miliardy korun na budoucí sídlo kosmické agentury

Proměna Palmovky. Praha vypsala dvoumiliardový tendr na budoucí sídlo kosmické agentury

Pražský magistrát vypsal veřejnou zakázku s odhadovanou hodnotou 1,95 miliardy korun bez DPH na dostavbu nedokončené budovy Nová Palmovka a její úpravu na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program (EUSPA). Evropská agentura by se měla do budovy přestěhovat v roce 2027, v okolí plánuje město také vybudovat obytnou čtvrť.

Přečíst článek

dělníci, stavba

Dalibor Martínek: Česko jako znalostní ekonomika? Spíš ekonomika rozkopaných silnic

Začíná jaro, bagry a dělníci v oranžových vestách jsou na svých místech. Rozkopávají silnice a chodníky. Neměnný rituál, konstanta našich životů. Ať je válka, nebo mír, rekonstruovat a opravovat se prostě musí.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Tomáš Hübl, šéf představenstva městské společnosti Výstaviště Praha

Stamilionové investice městu vrátíme do 15 let, říká šéf Výstaviště Praha

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme