Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poražený roku. Bernard Arnault, zakladatel luxusního gigantu LVMH, přišel o dvacet miliard dolarů

Bernard Arnault, majitel LVMH
Profimedia
Michal Nosek
nos

Čisté jmění francouzského módního a designového magnáta Bernarda Arnaulta letos v Bloomberg indexu miliardářů propadlo nejvíce ze všech. Poptávka po luxusním zboží totiž stále klesá.

Reklama

Majetek zakladatele konglomerátu LVMH se letos snížil o 20 miliard dolarů na 187 miliard. Kvůli akciovým ztrátám v tomto týdnu jeho ztráta překonala 18 miliard dolarů, tedy částku, o kterou letos zchudl nejbohatší muž Číny Čung Šan-šan. Uvádí to agentura Bloomberg.

Kdo vládl a vládne módě

Krátkodobý propad se nevyhnul ani Elonu Muskovi, nejbohatšímu člověku světa, ale ten je letos oproti loňsku stále pět  procent  v plusu.
Arnault, kterému je 75 let, se aktuálně mezi největšími boháči světa propadl na třetí místo. Po pandemii mu patřila první příčka, protože v tu dobu celosvětově vzrostla poptávka po luxusu. 

Reklama

Čína šetří na luxusu

Současný pokles Arnaultova jmění má hlavní kořeny v Číně. Tamní trh s luxusním zbožím v posledních měsících výrazně chladne a tržby LVMH v posledním čtvrtletí klesly o 14 procent

Výstražné signály, že bublina luxusu rychle splaskne, přišly také od britské luxusní značky Burberry a klenotnické firmy Cartier Richemont, kterou ovládá jihoafrický miliardář Johann Rupert.

Burberry

Ikona britského luxusu Burberry zabředla do problémů, snaží se zachránit silou

S jedenáctiprocentním propadem otevřely pondělní obchodování akcie luxusního britského módního domu Burberry. Není divu, 168 let staré módní impérium se otřásá v základech.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Whisky SirDavis spoluvlastněná Beyoncé a LVMH

Nejbohatší Evropan ulovil Beyoncé. Slavná herečka udělala whisky pro Louise Vuittona

Přečíst článek
Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

Jako zlatokopek ráj. Šampaňské, Vuitton, Dior a spol. pozlatí pařížskou olympiádu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme