Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Školní stávky za klima končí, Greta bude demonstrovat jinak

Švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová (vpravo dole) oznámila, že ukončila střední školu, a tím také končí své školní stávky za klima.
Twitter, se svolením
 ČTK

Švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová oznámila, že ukončila střední školu, a tím také končí své školní stávky za klima, které zahájila v roce 2018 před švédským parlamentem. V pravidelných pátečních protestech ale hodlá Thunbergová pokračovat, i když jinou formou, informovala agentura AFP.

Reklama

Demonstrace mladé Švédky s cílem přimět politiky, aby urychleně a konkrétními činy bojovali proti globálnímu oteplování, inspirovaly tisíce mladých lidí po celém světě.

Expertka i na víru. Ekologická aktivistka Thunbergová dostane čestný doktorát z teologie

Teologická fakulta Helsinské univerzity udělí čestný doktorát dvacetileté švédské ekologické aktivistce Gretě Thunbergové. Informovala o tom dnes agentura DPA. Thunbergová byla jmenována mezi třicítkou osobností, které budou titulem doctor honoris causa vyznamenány. Ceremoniál se uskuteční 9. června.

Přečíst článek

Dnes jsem dostudovala střední školu, což znamená, že již nebudu moci pokračovat ve školních stávkách za klima. Toto je moje poslední školní stávka," uvedla na twitteru dvacetiletá Švédka. „Budu dál v pátek demonstrovat, ačkoli technicky už to nebudou školní stávky," napsala.

Policisté odnášející Gretu Thunbergovou protestující s dalšími ekology před norským ministerstvem financí v Oslu pro záchranu sobů.

Protest na záchranu sobů skončil. Policie demonstranty včetně Grety Thunbergové odnesla

Norská policie dnes zasáhla proti demonstrantům, kteří v metropoli Oslu blokují vstup do několika vládních úřadů, a od ministerstva financí odnesla mimo jiné známou švédskou ekologickou aktivistku Gretu Thunbergovou. Informovala o tom norská televize NRK. Demonstranti, mezi nimiž je mnoho zástupců původních obyvatel, požadují odstranění větrných turbín z pastvin, které tradičně využívají domorodí chovatelé sobů Sámové.

Přečíst článek

Reklama

„Když jsem se svými protesty v roce 2018 začala, nemyslela jsem si, že tím něčeho zvláštního dosáhnu. V roce 2019 ale miliony mladých lidí kvůli boji za klima nešly do školy a zaplavily ulice ve více než 180 zemích,” připomněla.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme