Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dolaroví milionáři ve velkém prchají do Dubaje. Za nižšími daněmi

Dolaroví milionáři ve velkém prchají do Dubaje. Za nižšími daněmi
Zdeněk Pečený / Newstream
Petra Nehasilová
pej

Nejbohatší lidi z celého světa přitahuje Dubaj. Letos do emirátu mají zamířit další. Především ti, kteří „utíkají“ z Velké Británie a Číny.

Reklama

Kam míří nejvíc nejbohatších lidí z celého světa? No přeci do Dubaje. Arabský emirát se již potřetí v řadě umístil na zlaté příčce žebříčku Henley Private Wealth Migration Report. Podle výzkumu, na který upozornil server CNBC, tam do konce roku zamíří téměř sedm tisíc dolarových milionářů.

Na druhém místě žebříčku se umístily Spojené státy, které do konce roku očekávají příchod 3 800 milionářů. Tedy lidí s vysokým čistým jměním a likvidním investovatelným majetkem v minimální výši jednoho milionu dolarů.

Jak se bydlí v Dubaji se můžete podívat do následující galerie.

Reklama

Dubaj láká na nízké daně

Rok 2024 se podle zprávy rovněž stane „zlomovým okamžikem v globální migraci bohatství“, očekává se stěhování rekordních 128 tisíc nejbohatších lidí.

„Svět svírá bouře geopolitického napětí, ekonomických nejistot a sociálních otřesů. Milionáři proto ve velkém hledají bezpečnější přístavy pro svůj majetek a rodiny,“ píše ve zprávě Dominic Volek z Henley & Partners.

V Dubaji jsou ty nejluxusnější restaurace. Jak se tam vaří se můžete podívat do následující galerie.

Dubaj se stává zemí zaslíbenou hned z několika důvodů, a to zejména díky vstřícné daňové politice, strategické poloze nebo prvotřídní infrastruktuře. Motivací pro příliv zahraničních investorů je rovněž tzv. zlaté vízum.

Odliv milionář trápí hlavně Čínu. Ale i  Británii

Do Dubaje míří především lidé z Blízkého východu, Indie, Ruska, Afriky a v blízké době se očekává rovněž vlna příchozích z Velké Británie nebo Číny, která se bude potýkat zřejmě s nejsilnějším odlivem svých prominentů. Do konce roku by ji mělo opustit cca 15 200 lidí, Británii pak téměř 10 tisíc.

„Migraci ovlivňovaly jak ekonomické, tak i politické otřesy v Británii. A hrozí, že odliv bude urychlen dalšími nežádoucími politickými rozhodnutími před nadcházejícími volbami,“ konstatuje Hannah Whiteová, ředitelka institutu Institute for Government.

Bluewaters Island v Dubaji

Ruské realitní šílenství v Dubaji opadá. Někteří už na nákup nemají

Chuť Rusů nakupovat nemovitosti v Dubaji opadá a propisuje se to především v segmentu luxusních nemovitostí. Jejich slábnoucího zájmu již začali využívat zájemci z jiných zemí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ras Al Khaimah

Dubaji roste konkurence. V nejsevernějším emirátu se rodí Las Vegas Perského zálivu

Přečíst článek
Pohled z View at the Palm na dubajskou marinu

Dubaj v dešti kolabuje. Ruší se akce, obchody zavírají a silnice se stanou hrozbou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme