Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V 91 letech zemřel rakouský miliardář. V červnu měl svatbu

Richard Lugner
Profimedia
 ČTK

Ve věku 91 let v pondělí zemřel známý rakouský miliardář a podnikatel Richard Lugner, informují rakouská média. Lugnerovo jméno bylo spojováno především s každoročním vídeňským plesem v opeře, kam zval hvězdy showbyznysu z celého světa, připomíná agentura APA.

Reklama

Lugner v minulosti na nejslavnější rakouský ples pozval mnoho celebrit jako Ivanu Trumpovou, Claudii Cardinalovou, Pamelu Andersonovou, Kim Kardashianovou nebo Jane Fondovou, které mu na jeden večer dělaly doprovod. Ples v opeře je jednou z hlavních společenských událostí v Rakousku s více než 5000 hosty.

Richard Lugner byl mužem mnoha tváří, připomínají rakouská média, byl seriálovou hvězdou, podnikatelem ve stavebnictví a prezidentským kandidátem. Mnoho lidí si ho však pamatovalo především jako každoročního návštěvníka plesu v opeře, kam od roku 1992 přiváděl do své lóže zářivé hvězdy i vyhaslé celebrity, píše agentura APA.

FOTOGALERIE: Svatba miliardáře Lugnera

Reklama

Ale 91letý podnikatel si vyzkoušel také politickou dráhu. Lugner se dvakrát ucházel o úřad spolkového prezidenta Rakouska a minimálně jednou s určitým úspěchem. Politicky patřil Lugner spíše napravo od středu. V posledních letech byl spojován především s pravicově populistickou Stranou svobodných (FPÖ). Letos se zúčastnil kontroverzního plesu akademiků s třetím předsedou Národní rady a bývalým prezidentským kandidátem z FPÖ Norbertem Hoferem, připomíná APA.

V nákupním centru v 15. vídeňském okrese, které Lugnerovi patřilo, se ale mohli prezentovat zástupci všech politických stran a takzvané "Lugner City" sloužilo po mnoho let jako místo posledních veřejných vystoupení předních kandidátů před rakouskými volbami.

Prvním politickým pokusem Richarda Lugnera byla prezidentská kandidatura v roce 1998, kde získal 9,9 procenta hlasů. Znovu kandidoval v prezidentských volbách v roce 2016 s výsledkem 2,3 procenta získaných hlasů. Na Lugnera se bude pravděpodobně vzpomínat především jako na lva společenských salónů a úspěšného podnikatele ve stavebnictví, píše agentura APA. Richard Lugner byl šestkrát ženatý, poslední svatbu měl letos v červnu.

Tomáš Čupr

Stanislav Šulc: Čeští technologičtí miliardáři cílí na léky. Lékárenství čeká revoluce

Český prodej léčiv projde radikální proměnou. A v jejím centru budou tuzemští miliardáři, kteří své jmění vydělali v e-commerce. Své know-how nyní velmi pravděpodobně využijí právě v segmentu, který do velké míry stále reprezentují kamenné prodejny, poradenství a uklidňující hlas prodejců.

Přečíst článek

Charlie Munger

Zemřel Charlie Munger, miliardář a parťák Warrena Buffetta

Měsíc před svými stými narozeninami zemřel americký miliardář a Charlie Munger, který byl pravou rukou jednoho z nejznámějších investorů Warrena Buffetta a stál u budování jeho finančního impéria. Byl mozkem řady investic společnosti Berkshire Hathaway.

Přečíst článek

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Miliardová diva a její cirkus. Forbes zařadil Taylor Swift do prestižního žebříčku nejbohatších

Taylor Swift je oficiálně dolarovou miliardářkou. Na svůj prestižní žebříček nejbohatších ji zařadil časopis Forbes. V žebříčku dolarových miliardářů agentury Bloomberg figuruje už od loňského podzimu, kdy odjela americkou část jejího světového turné Eras. Nyní se zpěvačka chystá odjet koncertní šňůru v Evropě.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Benko do vězení! Heslo proti zakladateli společnosti Signa Holding Renému Benkovi se objevilo na staveništi v Theatinerstrasse v Mnichově už v dubnu

Kdo chce moc, nemá nic. Rakouský miliardář padl ke dnu a táhne s sebou známá jména

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme