Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Věra Jourová: Musk je propagátorem zla

Věra Jourová: Musk je propagátorem zla
Profimedia
 ČTK

Americký podnikatel Elon Musk není schopen rozlišovat mezi dobrem a zlem a je propagátorem zla, je přesvědčena končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. V rozhovoru se serverem Politico také řekla, že sociální síť X, kterou Musk nyní vlastní, je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Reklama

Jourová, která se s Muskem často rozcházela v názoru na fungování sociálních sítí, uvedla, že se sice se třiapadesátiletým miliardářem nikdy nesetkala osobně, ale i bez toho by řekla, že „ze všech šéfů, které jsem potkala, je jediný, který není schopen rozlišovat dobro a zlo“.

Musk v roce 2022 koupil Twitter, z něhož propustil většinu zaměstnanců a výrazně omezil moderaci obsahu, kvůli čemuž se stal terčem kritiky ze strany Evropské komise, podle níž se na platformě nezřídka objevují nenávistné příspěvky. Letos v létě EK uvedla, že firma X, jak se Twitter mezitím přejmenoval, podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta. Musk, který je výrazným podporovatelem Donalda Trumpa, republikánského kandidáta do blížících se prezidentských voleb v USA, tvrdí, že je absolutním zastáncem svobody slova.

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří

Miliardář Elon Musk, který patří mezi největší podporovatele republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, vystoupí na několika akcích v Pensylvánii. Oznámil to dnes na sociální síti X, kterou vlastní. Pensylvánie je považována za jeden z klíčových států, které budou mít na výběr nového šéfa Bílému domu významný vliv.

Přečíst článek

Nenávist, která nezná hranic

„Digitální platformy ve špatných rukou mě opravdu děsí,“ řekla také Jourová, podle níž velké technologické společnosti mají obrovskou moc. V rozhovoru dále poznamenala, že Musk posiluje nenávist a je „propagátorem zla“.

Reklama

Česká politička podotkla, že v úterý varovala ministry členských zemí unie, aby se měli na pozoru před možností, že se antisemitismus z online prostředí přenese i do reálného světa. Proti antisemitismu nové intenzity toho podle ní platformy nedělají dost.

Šedesátiletá Jourová, která unijní exekutivu opouští po deseti letech, také zažertovala, že se do Prahy vrací jako „disidentka“, protože letos ukončila členství v hnutí ANO, které se pod vedením expremiéra Andreje Babiše podle ní stalo více neliberální.

Elon Musk

S Elonem Muskem chodí dvacet bodyguardů a zdravotník. Skoro všude

Elon Musk si už deset let platí špičkovou ochranku, má i vlastní malou tajnou službu. Výdaje na osobní ochranu nejbohatšího člověka světa ale v poslední době rostou.

Přečíst článek

Jourová odchází z politiky, ukončila členství v hnutí ANO

Jourová končí v hnutí ANO. Bude se věnovat akademické dráze.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme