Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřel bývalý šéf indického konglomerátu Tata

Ratan Tata
ČTK
 ČTK

Ve věku 86 let dnes zemřel Ratan Tata, bývalý šéf indického konglomerátu Tata. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení společnosti.

Reklama

Ratan Tata vedl firmu Tata, kterou v 19. století založil jeho praděd, od roku 1991 po více než 20 let. Pod jeho vedením firma expandovala do zahraničí, mimo jiné v roce 2008 koupila britského výrobce automobilů Jaguar a Land Rover. Stál také za vývojem prvního čistě indického auta Indica jakož i vozidla Nano, označovaného za nejlevnější automobil na světě.

Po svém odchodu z čela konglomerátu v roce 2017 zůstal jeho emeritním ředitelem. Stal se rovněž předním investorem do indických start-upů.

Premiér Naréndra Módí označil Tatu za vizionářského vůdce, soucitného a výjimečného člověka. „Zajistil stabilní vedení jednoho z nejstarších a nejprestižnějších indických firem. Jeho přínos zároveň dalece přesahoval rámec zasedacích místností,“ uvedl Módí na sociální síti X.

Thyssenkruppu fúze s firmou Tata neprošla, teď to zkouší s Křetínským

Německý průmyslový konglomerát Thyssenkrupp neuspěl v boji proti pět let starému rozhodnutí Evropské komise (EK) zablokovat spojení jeho ocelářských aktivit s aktivitami indické firmy Tata Steel v Evropě. Soudní dvůr Evropské unie se dnes postavil na stranu EK a zamítl odvolání Thyssenkruppu.

Přečíst článek

Reklama

Cestu z krize autoprůmyslu vidí Vondra v revizi Green Dealu, Farský v levných elektromobilech

Automobilový průmysl v Evropské unii je v krizi, shodli se v dnešní debatě v Evropském parlamentu europoslanci napříč všemi stranami a politickými skupinami. Řešení toho, jak obnovit konkurenceschopnost evropských výrobců, ale vidí odlišně. Podle českého europoslance Alexandra Vondry (ODS) z frakce Evropských konzervativců a reformistů (ECR) je nutné okamžitě revidovat Green Deal, tedy Zelenou dohodu pro Evropu, a zrušit zákaz spalovacích motorů, který EU naplánovala na rok 2035. Jan Farský (STAN) z frakce Evropské lidové strany (EPP) naopak řešení vidí ve větší dostupnosti levných evropských elektromobilů.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme