Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřela Shannen Dohertyová, představitelka Brendy z kultovního seriálu Beverly Hills 90210

Po téměř deseti letech boje s rakovinou v sobotu zemřela americká herečka Shannen Dohertyová, kterou proslavila role Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 90210.
Profimedia
 ČTK

Po téměř deseti letech boje s rakovinou v sobotu zemřela americká herečka Shannen Dohertyová, kterou proslavila role Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 90210. Bylo jí 53 let. S odkazem na její blízké to píší americká média. 

Reklama

„Oddaná dcera, sestra, teta a přítelkyně byla obklopena svými blízkými a také svým psem Bowiem. Rodina žádá v této těžké chvíli o soukromí, aby mohla v klidu truchlit,“ řekla časopisu People producentka Leslie Sloaneová.

Rodačka z Memphisu ve státě Tennessee se u diváků zapsala zejména svým působením v seriálu Beverly Hills 90210. Její působení v něm ale skončilo po čtyřech sériích, neboť Dohertyová měla spory a hádky skoro se všemi členy štábu i s hereckými kolegy. V plánech na novodobé pokračování seriálu figurovala i Dohertyová, natáčení se však nedožil její filmový partner Luke Perry, který hrál Dylana.

Zlomovou rolí, kterou se zapsala také u diváků, byla postava Brendy v teenagerovském seriálu producenta Aarona Spellinga, který se odehrává v luxusní losangeleské čtvrti Beverly Hills. Její působení v něm ale skončilo po čtyřech sériích, neboť Dohertyová měla spory a hádky skoro se všemi členy štábu i s hereckými kolegy. V novodobém pokračování seriálu figurovala i Dohertyová, natáčení se však nedožil její filmový partner Luke Perry, který hrál Dylana.

Reklama

Dohertyová hrála také v seriálu Čarodějky, kde však její působení rovněž skončilo kvůli sporům s kolegy předčasně. Pokračovala pak v herecké dráze, ale žádný z projektů nebyl nijak výrazně úspěšný. Její tři manželství skončila rozvodem.

V rozhovoru s agenturou AP z roku 1994 Dohertyová popsala svůj život jako klidný. O tři roky později, v roce 1997, jí však soud v Beverly Hills nařídil terapii o zvládání hněvu, když údajně v hádce rozbila láhev od piva o přední sklo cizího auta. Po zatčení v roce 2001 za řízení pod vlivem k alkoholu, k němuž se přiznala, musela absolvovat pět dnů veřejně prospěšných prací, píše AP.

Dohertyová v roce 2015 oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina prsu a že podstupuje léčbu. Informace se do médií dostala poté, co herečka podala žalobu na své bývalé manažery, v níž tvrdila, že špatně hospodařili s jejími penězi a nechali zaniknout její zdravotní pojištění. Spor urovnali o rok později. V únoru 2020 Dohertyová oznámila, že se jí rakovina vrátila a že je ve čtvrtém stadiu. V roce 2023 jí lékaři odstranili nádor na mozku a herečka oznámila, že se jí zhoubná nemoc rozšířila také do kostí.

video

Ve sportu i filmu si dávám vysoké cíle. Proto musím umět přijímat i prohry, říká režisér Petr Jákl

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream.cz zpovídá české celebrity. Tentokrát pozvání do studia přijal filmař Petr Jákl. Ten s Evou hovořil o svých plánech, spolupráci se světovými hereckými jmény i o významu filmových festivalů.

Přečíst článek

O.J. Simpson

Zemřel kontroverzní O.J. Simpson. Jeho kauza rozdělila Spojené státy

Ve věku 76 let zemřel O.J. Simpson. Podlehl rakovině, uvedla podle serveru The New York Times rodina bývalé hvězdy americké NFL. Kromě sportu Simpson neblaze proslul kauzou, kdy byl obviněn z vraždy své manželky.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme