Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

3 důvody, proč použít úvěrovou kalkulačku před žádostí o půjčku

3 důvody, proč použít úvěrovou kalkulačku před žádostí o půjčku
Paylessimages / Adobestock.com
Komerční spolupráce

Nové bydlení, auto k cestám do práce nebo třeba nákladné studium dítěte. To vše jsou okolnosti, které si nejčastěji žádají návštěvu banky a podání žádosti o úvěr. Než se rozhodnete pro lákavou půjčku z reklamy, zorientujte se v nabídkách ostatních bankovních domů. Pro snadné srovnání využijte online nástroj, který vám pomůže se rozhodnout. Vyzkoušejte úvěrovou kalkulačku.

Reklama

Před podáním žádosti o úvěr využijte úvěrovou kalkulačku

Po uzavření úvěrové smlouvy vás čeká mnoho měsíců či let splácení. Každá půjčka zatěžuje rodinný rozpočet, proto byste nejprve měli provést inventuru svých financí, abyste zjistili, zda si luxus v podobě úvěru můžete dovolit a je pro vás dlouhodobě udržitelný. S rozhodnutím vám může pomoct úvěrová kalkulačka. Proč je její použití užitečné?

1. Udělá vám jasno, když se o půjčce teprve rozhodujete

Lákavé číslo úrokové sazby z reklamy vás může v televizi zaujmout, nutně však nemusí být vše tak, jak to na první pohled vypadá. Úvěrová kalkulačka zobrazuje nejen úroky, ale i RPSN a další poplatky. Stačí do ní zadat několik základních údajů a hned zjistíte, zda je daná půjčka skutečně výhodná, anebo se jen tak tváří. S úvěrovou kalkulačkou si uděláte jasno, zda je pro vás půjčka jen nedosažitelným snem, nebo jste o krok blíže k penězům na svém účtu.

2. Porovnáte s ní nabídky jednotlivých bank

S předchozím bodem se pojí i možnost snadného srovnání nabídek jednotlivých bank. Zpravidla každá bankovní instituce má na webu vlastní úvěrovou kalkulačku. Vložte do ní parametry vybrané půjčky a porovnejte s těmi ostatními úrokovou sazbu, RPSN, další poplatky (třeba za vedení úvěru), výši splátek, dobu splácení, ale hlavně to, kolik vás to celé bude ve finále stát, tedy jak vysokou částku věřiteli zaplatíte. S úvěrovými kalkulačkami srovnáte vytipované nabídky a vyberete si ten nejvýhodnější úvěr přesně vám na míru.

3. Můžete jejím prostřednictvím simulovat různé scénáře

Benefitem úvěrových online kalkulaček je možnost vidět doslova na vlastní oči, jak se jednotlivé parametry úvěru mění v závislosti na době splácení nebo výši měsíčních splátek. Snáze najdete optimální kombinaci pro své potřeby. Můžete dojít ke zjištění, že čím více si půjčíte, tím méně nakonec přeplatíte anebo že díky delší době splácení vám banka může odpustit i několik splátek.

Reklama

Pro všechny úvěrové kalkulačky platí, že čísla jsou jen orientační. Skutečnou výši úrokové sazby se dozvíte až poté, co banka posoudí vaši bonitu, tedy schopnost splácet.

Lucie Osvaldová, Raiffeisenbank

Investiční bankéřka Osvaldová: Nekupujte to, co je na vás moc agresivní

Nejlepší je začít s pravidelnou investicí. Moc nad tím nepřemýšlet a každý měsíc dát stranou nějakou částku, klidně nižší, ideálně po výplatě, protože moje heslo je, co investuji, to neutratím, říká Lucie Osvaldová, výkonná ředitelka a členka představenstva Raiffeisen investiční společnosti. „Investování není zdaleka tak složité, jak se prezentuje. Důležité je naučit se brát investování jako něco úplně normálního, co je běžnou součástí života,“ dodává bankéřka v rozhovoru, který vedla investiční expertka a spolupracovnice newstream.cz Marika Čupa.

Přečíst článek

Radí s dotacemi a mají úspěch. Byznys stavebních spořitelen dostal nový impulz

Stavební spořitelny poskytly do konce července úvěry za 27 miliard korun. Ve srovnání s prvními sedmi měsíci loňského roku to představuje třetinový nárůst. Počet nových smluv o stavebním spoření se zvýšil o 6,1 procenta na 274 402, vzrostla i cílová částka, na kterou lidé spoří. Vyplývá to z údajů všech pěti stavebních spořitelen.

Přečíst článek

Banky poskytly v červenci hypotéky za 23,8 miliardy korun

Hypoteční aktivita Čechů zesílila. Ti letos investují do zahraničních nemovitostí

Banky a stavební spořitelny v Česku poskytly v červenci hypoteční úvěry za 23,8 miliardy korun, což je proti červnu pokles o pět procent. Meziroční růst ale zrychlil na 109 procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Eva Kučmášová

Fotografie, které nemusíte vidět, stačí si na ně sáhnout. Canon připravil výstavu nejen pro zrakově postižené

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme