Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bain Capital koupí za 4,5 miliardy dolarů dodavatele finančního softwaru Envestnet

Bain Capital koupí za 4,5 miliardy dolarů dodavatele finančního softwaru Envestnet
Profimedia
 ČTK

Soukromá investiční společnost Bain Capital koupí za 4,5 miliardy dolarů (105,1 miliardy korun) společnost Envestnet. Rozšíří tak své portfolio o dodavatele finančního softwaru, mezi jehož zákazníky patří 16 z 20 největších amerických bank. Uvedla to firma Envestnet.

Reklama

Envestnet nabízí software poskytovatelům poradenských služeb v oblasti správy majetku a financí a data pro finanční instituce a firmy zabývající se investičním výzkumem. Mezi klienty firmy patří také 48 z 50 největších společností zabývajících se správou majetku a makléřských firem.

Aktivistický investor Impactive Capital v roce 2022 obvinil firmu Envestnet z nadměrných výdajů a tlačil ji ke zlepšení marží a snížení nákladů. Loni Envestnet doplnil správní radu o tři nové ředitele a snížil počet zaměstnanců o deset procent. V současné době mění Envestnet vedení. Generální ředitel Bill Crager v lednu uvedl, že od dubna odstoupí z funkce a bude ve společnosti pokračovat jako poradce, napsala agentura Reuters.

Dohoda je další z řady letošních akvizic firem z oblasti soukromého kapitálu. Podle poskytovatele údajů Dealogic firmy soukromého kapitálu letos zatím uskutečnily akvizice za více než 138,3 miliardy korun. To je o 52 procent více než ve stejném období loni.

Tomáš Čupr

Stanislav Šulc: Čeští technologičtí miliardáři cílí na léky. Lékárenství čeká revoluce

Český prodej léčiv projde radikální proměnou. A v jejím centru budou tuzemští miliardáři, kteří své jmění vydělali v e-commerce. Své know-how nyní velmi pravděpodobně využijí právě v segmentu, který do velké míry stále reprezentují kamenné prodejny, poradenství a uklidňující hlas prodejců.

Přečíst článek

Reklama

Šéf LVMH a nejbohatší člověk světa Bernard Arnault

Superbohatí lidé mají stále více peněz. Všem vládne Bernard Arnault

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle žebříčku časopisu Forbes opět Bernard Arnault. List majetek majitele podniku prodávajícího luxusní zboží LVMH vyčíslil na 233 miliard dolarů (5,5 bilionu korun). To je o 22 miliard dolarů více, než kolik měl tento Francouz podle Forbesu loni.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme