Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bankovní fúze na českém trhu. Max banka se sloučí s Bankou Creditas

Max banka se 1. října sloučí s Bankou Creditas
ČTK
 ČTK

Max banka, která dříve působila pod názvem Expobank CZ, se 1. října plně sloučí s Bankou Creditas, která ji koupila v závěru roku 2022. Klienti Max banky přejdou pod Banku Creditas, společnost Max banka a.s. právně zanikne. Fúzi obou bank schválila Česká národní banka.

Reklama

Max banka patří mezi malé banky, Banka Creditas mezi středně velké. Po sloučení bude mít Banka Creditas 250 tisíc klientů a bilanční sumu 200 miliard korun.

Podle Banky Creditas je fúze obou institucí završením dlouhodobé strategie, která byla oznámena už po převzetí Max banky. „Máme velkou radost, že se nám obě banky podařilo připravit na fúzi ve velmi krátkém čase. Klientů Banky Creditas se změna téměř nedotkne, klienty Max banky čeká od října v podstatě jen změna kódu banky v čísle účtu,“ uvedla generální ředitelka Banky Creditas Eva Collardová.

Amerika utahuje Rusku smyčku kolem krku. Dopady západních sankcí už pociťují řadoví Rusové

Dlouho se zdálo, že si Rusko hravě poradí se sankcemi ze strany západního světa. Růstový impulz ekonomiky se ale vyčerpává a USA se podařilo Rusy odstřihnout od čínského jüanu.

Přečíst článek

Kód banky se změní

Klientům Max banky zůstanou po fúzi stejná čísla účtů, změní se kód banky. Původní kód Max banky 4000 bude možné používat současně s kódem Banky Creditas 2250 ještě půl roku, poté bude platit pouze nový kód, upozornila Banka Creditas. Platební karty vydané Max bankou zůstanou po fúzi v platnosti.

Reklama

Proces spojení bank začne technicky 30. září, kdy budou částečné odstávky klientských systémů obou bank a dřív se uzavřou pobočky Banky Creditas. Nastavení služeb a produktů ani jejich obsluha se však pro klienty od října nezmění, uvedla Banka Creditas.

Finanční sektor sílí. Skupina Partners hlásí větší růst, než s jakým pro letošek počítala

Česká ekonomika se postupně zotavuje. Tedy alespoň při pohledu na některá čísla a trendy to tak vypadá. A potvrzují to i výsledky finanční skupiny Partners.

Přečíst článek

Max banka působila na českém trhu od roku 1991. K síti bankovních domů s názvem Expobank se připojila po akvizici od německé LBBW v roce 2014. V roce 2022 ji koupila Banka Creditas a přejmenovala ji na současný název. Po akvizici přešli firemní klienti pod Banku Creditas, Max banka obsluhovala pouze soukromou klientelu.

Banka Creditas vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna. Do konce roku 2016 byla největší tuzemskou záložnou a od 1. ledna 2017 se stala bankou. Je součástí investiční skupiny Creditas.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

AKTUALIZOVÁNO - Nejlepší letní spořicí účty bank začínají stále ještě pětkou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme