Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Barnier naznačil větší zdanění bohatých

Barnier naznačil větší zdanění bohatých
Profimedia
 ČTK

Francouzský premiér Michel Barnier v neděli večer signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.

Reklama

„Naše země se nachází ve velmi vážné situaci - zadlužení činí tři biliony eur (přes 75 bilionů korun) a ročně musíme platit úroky 50 miliard eur (zhruba 1,25 bilionu korun),“ uvedl Barnier. „Je potřeba udržet důvěryhodnost Francie (na mezinárodních finančních trzích),“ prohlásil rovněž.

Francouzský prezidentský palác představil novou středopravou vládu v sobotu, tedy více než dva měsíce po předčasných parlamentních volbách. Není však jisté, jak dlouho se vláda, kterou Barnier sestavoval přes dva týdny během komplikovaných vyjednávání, udrží.

Předčasné parlamentní volby v červenci sice vyhrálo uskupení levicových stran, ale v nové vládě zasedli hlavně politici z centristického uskupení prezidenta Emmanuela Macrona a konzervativní Republikáni. Levici v ní nepřipadla žádná významnější role. Vládě, která má 39 členů, tak hrozí, že jí nedůvěru vysloví levice i krajní pravice.

Emmanuel Macron

Macron představil novou vládu. Dva měsíce po volbách a bez levice, která je vyhrála

Francouzský prezidentský palác v sobotu večer, více než dva měsíce po předčasných parlamentních volbách, představil novou středopravou vládu. Svoji dosavadní funkci si z klíčových ministrů udržel ministr obrany Sébastien Lecornu, který v uplynulých letech dohlížel na modernizaci francouzské armády i organizaci vojenské pomoci Ruskem napadené Ukrajině.

Přečíst článek

Reklama

Michel Barnier

Michel Barnier je konsenzuální politik se silným konzervativním ostnem. Bude vládnout s Le Penovou?

Emmanuel Macron jmenoval premiérem překvapivě někdejšího brexitového vyjednavače a dlouholetého politika Michela Barniera. Od prezidenta je to docela cynická hra – v nedávných volbách se pokoušel zbavit krajní pravice, ale nyní jí umetává cestičku k vlivu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Michel Barnier

Michel Barnier je konsenzuální politik se silným konzervativním ostnem. Bude vládnout s Le Penovou?

Přečíst článek
Vinařský miliardář Pierre Castel

Vinařský miliardář léta tajil identitu před švýcarským berňákem. Teď musí doplatit stovky milionů franků

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme