Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČNB varuje před podvodníky napodobující její doménu

ČNB varuje před podvodníky napodobující její doménu
ČTK
 ČTK

Doména bissecurit24.cz není doménou ČNB. Převody vůči „účtu“ z této domény nikdy neprovádějte, varuje centrální banka na svých stránkách.

Reklama

Tento web se snaží klienty přesvědčit o existujícím riziku na jejich běžném kontě, kvůli čemuž mají převést peníze na podvodný účet. 

„Prostřednictvím odkazu na uvedenou adresu má být veřejnost podvodně informována osobou vydávající se za pracovníka banky o existujícím riziku na běžném účtu klienta a dále o zřízení údajného 'rezervního fondu u ČNB' s cílem přesvědčit klienta banky, aby provedl převod jeho prostředků na podvodný účet,“ píše ČNB na svém webu

Současně doporučuje, aby lidé u všech informačních sdělení, ať už telefonických či učiněných přes webové stránky či sociální sítě, vždy důkladně zkontrolovali identitu subjektu, od kterého informace pochází.

Policie i přes varování opakovaně řeší případy, kdy se podvodníkům podařilo z lidí vylákat peníze prostřednictvím podvodných telefonátů, textových zpráv či e-mailů. Často se vydávají za bankéře, doručovací společnosti, finanční úřad, Českou správu sociálního zabezpečení nebo další podobné instituce.

Reklama

Lukáš Kovanda: Michl skóruje. Inflace se v červnu vrátila na cíl ČNB

Inflace v Česku se vrací na cíl ČNB, dramaticky zlevňují potraviny jako mouka, cukr či vejce, ukazují data Českého statistického úřadu. Koruna oslabuje, neboť trh sází na to, že ČNB si pospíší se snižování svých úrokových sazeb.

Přečíst článek

Bill Hwang, zakladatel padlého investičního fondu Archegos Capital Management, byl shledán vinným z podvodů.

Banky připravil o miliardy dolarů. Teď zakladatele fondu Archegos čeká trest

Zakladatel investičního fondu Archegos Capital Management Bill Hwang je podle soudu vinným z podvodů a manipulací s akciovým trhem v souvislosti s kolapsem fondu v roce 2021. Podle soudní poroty prostřednictvím pavučiny lží připravil velké investiční banky o miliardy dolarů, píše agentura AP.

Přečíst článek

farmářky v Africe, ilustrační foto

Výdělečný vedlejšák. Farmář z Keni je šampionem v popírání klimatické změny

Skupina lidí popírající klimatickou změnu našla novou hvězdu v keňském farmáři Jusperu Machoguovi. Na sociálních sítích se Machogu proslavil jako propagátor fosilních paliv v Africe, ale jeho kampaň má ještě další rozměr, který zůstává na první dojem skrytý, píše britský server BBC.

Přečíst článek

Poštovní schránky v Kalifornii

Lstí připravil Američany o miliardy. A stačila mu k tomu poštovní obálka

V čase kyberpodvodů vypadá zločin, kterého se dopouštěl sedmapadesátiletý Kanaďan jako z jiné doby. V dopisech adresovaných převážně starším Američanům se vydával za jasnovidce. Z obětí se mu za 20 let podařilo vylákat v přepočtu miliardy korun. A dostal za to 10 let natvrdo.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme