Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dolar má nakročeno k největšímu měsíčnímu vzestupu za víc než dva roky

Americký dolar
iStock
 ČTK

Americký dolar na devizových zůstává proti hlavním světovým měnám víceméně beze změny. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, má tak nakročeno k největšímu měsíčnímu vzestupu od května 2022, upozornila agentura Reuters.

Reklama

Japonský jen dnes klesal na tříměsíční minima v důsledku toho, že japonská vládní koalice v nedělních volbách přišla o většinu v dolní komoře parlamentu, což zvyšuje nejistotu ohledně měnové politiky příští vlády a dalšího politického směřování země.

Dolarový index po 17:15 středoevropského času zůstával téměř beze změny, když vykazoval pokles o 0,05 procenta na 104,208 bodu.

Vůči japonskému jenu americká měna před 17:45 středoevropského času zpevňovala o 0,56 procenta na 153,095 japonských jenů. Euro potom proti jenu ve stejnou dobu posilovalo o 0,72 procenta na 165,576 eur. Proti dolaru společná evropská měna vykazovala nárůst 0,24 procenta na 1,082 dolarů.

Boeing zahájil prodej akcií za 19 miliard dolarů

Boeing zahájil prodej akcií za 19 miliard dolarů

Výrobce letadel Boeing zahájil prodej akcií za téměř 19 miliard dolarů, uvedla agentura Bloomberg. Americká společnost se tak snaží odvrátit potencionální snížení investičního ratingu. Firma nabízí 90 milionů kmenových akcií a 5 miliard dolarů v povinně konvertibilních cenných papírech. V celkovém součtu by mohl Boeing získat až 21,8 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Reklama

Fragment prvku palivové tyče jaderného reaktoru (ilustrační foto)

Zlaté ručičky. Češi vyvinuli vlastní modulární jaderný reaktor

Češi vyvinuli vlastní verzi modulárního jaderného reaktoru. Projekt DAVID SMR, na jehož vývoji se podíleli jaderní vědci z Česka, se zaměřuje na kombinovanou výrobu elektřiny a tepla. Fungovat může ve vybraných průmyslových odvětvích, k odsolování mořské vody či k zajištění dodávek elektřiny nebo jako chlazení pro datacentra, uvedla společnost Czechatom, která je hlavním dodavatelem systému.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Americký dolar

Dolar zažívá nejlepší období od osmdesátek. Změnit to mohou prezidentské volby

Přečíst článek
České bankovky, ilustrační foto

Koruna má za sebou solidní první pololetí, porazila dolar, euro i švýcarský frank

Přečíst článek
Americký dolar

Konec dominance amerického dolaru se blíží ke konci, uvedl šéf ruské banky VTB Andrej Kostin

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme