Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Firma Mars koupí výrobce Pringles. Bude to její dosud největší akvizice

Firma Mars koupí výrobce Pringles. Bude to její dosud největší akvizice
iStock
 ČTK

Americký výrobce cukrovinek a balených potravin Mars koupí zhruba za 36 miliard dolarů (přibližně 822 miliard korun) firmu Kellanova, která je mimo jiné výrobcem Pringles. Mars to oznámila ve středu odpoledne v tiskové zprávě. Dohoda je největší transakcí v odvětví balených potravin.

Reklama

Mars nabízí za každou akcii firmy Kellanova 83,50 dolaru. V úterý akcie uzavřely na ceně 74,5 dolaru. Kellanova se loni oddělila od výrobce cereálií Kellogg. Vlastní také značky Pop-Tarts, Eggo a MorningStar Farms a některé cereálie a nudle.

Mars je rodinným podnikem a kromě cukrovinek a lehkého občerstvení prodává i potravinářské výrobky, jako je rýže Ben's Original. Má také významné podnikání v oblasti krmiv pro domácí zvířata.

Transakce je to pro Mars dosud největší. Překonává převzetí firmy Wrigley v roce 2008 za 23 miliard dolarů.

V odvětví balených potravin se v poslední době uskutečnila řada transakcí. Firmy se snaží zvýšit svůj rozsah, aby zvládly dopady růstu cen a zájmu o léky na hubnutí, který snižuje poptávku.

Reklama

Tržby v maloobchodě v Česku v lednu zrychlily meziroční růst na 2,4 procenta

Prouza: Potraviny by mohly být levnější, brání tomu mimo jiné dominantní výrobci

Ceny potravin v Česku by podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy mohly být nižší. Překážkou pro zlevnění je ale dominantní postavení některých výrobců na českém trhu a vytváření umělých obchodních bariér v Evropské unii (EU).

Přečíst článek

Pivovar Carlsberg kupuje za miliardy britského výrobce nealko nápojů Britvic

Pivovar Carlsberg kupuje za miliardy britského výrobce nealko nápojů Britvic

Dánský pivovar Carlsberg se dohodl na převzetí britského výrobce nealkoholických nápojů Britvic, zaplatí za něj zhruba 3,3 miliardy liber, tedy téměř 100 miliard korun. Společnost Britvic návrh na převzetí přijala, až když Carlsberg svou nabídku zvýšil. Akvizice je součástí snahy společnosti Carlsberg o diverzifikaci aktivit.

Přečíst článek

Biohacking: Osvěžení ve vedrech? Voda nemusí být to nej

V horku a při zvýšené sportovní aktivitě biohackeři rádi spoléhají na kokosovou vodu. Ta umí tělu dodat potřebné minerály.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme