Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Italská UniCredit koupila cloudovou banku. Za 370 milionů eur

Italská UniCredit koupila cloudovou banku. Za 370 milionů eur
Profimedia
 ČTK

Italská bankovní skupina UniCredit, která působí také v České republice, zvýšila ve druhém čtvrtletí čistý zisk meziročně o 16 procent na 2,68 miliardy eur (zhruba 68 miliard Kč). Banka zároveň oznámila, že se dohodla na převzetí belgické digitální banky Aion a poskytovatele cloudových bankovních služeb Vodeno za 370 milionů eur.

Reklama

Čtvrtletní zisk skupiny UniCredit překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu banky odhadovali v průměru na 2,36 miliardy eur. Čisté příjmy se meziročně zvýšily o šest procent na 6,3 miliardy eur. Banka také předpověděla, že její celoroční čisté příjmy překročí 23 miliard eur. Potvrdila, že v celém letošním roce počítá s čistým ziskem přes 8,5 miliardy eur.

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním pololetí letošního roku čistý zisk 221 milionů eur (v přepočtu zhruba 5,6 miliardy korun), což je stejně jako před rokem. Ostatní velké banky pololetní výsledky zatím nezveřejnily.

Objem vkladů u české UniCredit Bank stoupl letos meziročně o 3,3 procenta na 608 miliard korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o 1,6 procenta na 578 miliard korun, vyplývá z oznámení mateřské společnosti.

Které termínované vklady bank mají před létem nejlepší sazby

Srovnání termínovaných vkladů. Kde vám teď dají lepší úrok

Termínované vklady v tuzemských bankách si nyní hrají převážně jen se čtyřkovými sazbami. Šestku tak už dokáže nabídnout jen jediný vklad, u kterého ale musíte navíc investovat. Podívejte se, na jak dlouho a kde teď na termínovaném vkladu zhodnotíte své peníze nejvíce.

Přečíst článek

Reklama

Italská bankovní skupina zároveň oznámila investici v celkové hodnotě 370 milionů eur do poskytovatele cloudových bankovních služeb Vodeno a do Aion Bank. „Tato investice nám umožňuje využít technologii a talent společnosti Vodeno k dalšímu rozvoji jejich patentované technologie a používat ji jako sandbox pro vývoj, testování a inovace ve prospěch naší širší skupiny. Kombinace Aion Banka s integrovanou technologií poskytuje cestu ke vstupu do cílových segmentů klientů a na celé trhy v celé Evropě a poskytuje další příležitosti k atraktivnímu využití našeho přebytečného kapitálu,“ uvedl k transakci CEO UniCreditu Andrea Orcel.

Na českém trhu zahájila banka činnost v listopadu 2007 prostřednictvím dceřiné společnosti UniCredit Bank. Ta vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku téměř 900 tisíc klientů.

AKTUALIZOVÁNO - Nejlepší letní spořicí účty bank začínají stále ještě pětkou

Reakce bank se dala čekat a také to experti avizovali. ČNB v posledních červnových dnech překvapivě snížila na svém úrokovém zasedání sazby na 4,75 procenta. Většina tuzemských bank pak vzápětí od 1.července zase snížila sazby na svých spořicích účtech. Podívejte se na náš letní aktualizovaný přehled sazeb bankovních spořicích účtů, kde vám dají ještě stále alespoň pět procent a na jak dlouho.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Banca Monte dei Paschi di Siena v Pise

UniCredit jedná o převzetí nejstarší banky světa Monte dei Paschi di Siena

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme