Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkova KKCG kvůli poptávce investorů zvýšila emisi dluhopisů na šest miliard

Karel Komárek
KKCG/Užito se svolením
 nst
nst

Společnost KKCG Financing, součást skupiny KKCG, jejímž zakladatelem je druhý nejbohatší Čech Karel Komárek, dokončila emise dluhopisů v hodnotě šesti miliard korun. Emise byla původně stanovena na pět miliard, ale na základě silné poptávky investorů byla zvýšena. 

Reklama

Dluhopisy jsou splatné v roce 2029 a budou mít úrok ve výši 7,75 % ročně, splatný čtvrtletně. Výnosy budou použity na refinancování stávajícího zadlužení a na podporu další mezinárodní expanze skupiny KKCG.  Dluhopisy se budou obchodovat na regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha.

Nabídka dluhopisů vedená konsorciem bank (Česká spořitelna, J&T BANKA, Komerční banka a PPF banka) přilákala mimořádně silný zájem institucionálních i retailových investorů. Zrychlené nabídkové období trvalo od 20. června do 28. června 2024 a celý program koordinovala společnost J&T IB and Capital Markets.

Karel Komárek

Miliardář Komárek si jde na trh až pro deset miliard. Chystá se na nákupy

Investiční skupina KKCG miliardáře Karel Komárek vydá dluhopisy za pět miliard korun se splatností pět let a úrokem 7,75 procenta. Výnosy z emisí chce použít mimo jiné na refinancování svých závazků či mezinárodní expanzi.

Přečíst článek

„Původně plánovaná emise ve výši pěti miliard korun byla vyprodána během několika málo dní, což nás přimělo k navýšení objemu transakce. Silná poptávka investorů dokazuje sílu naší skupiny. Tato emise dluhopisů diverzifikuje naše zdroje financování a podporuje růstové plány.  Vzhledem k velkému zájmu investorů o skupinu KKCG můžeme v budoucnu uvažovat o dalších emisích dluhopisů,” uvedla členka představenstva a finanční ředitelka KKCG Katarína Kohlmayer. 

Reklama

Dluhopisy už v minulosti vydaly některé dceřiné společnosti KKCG, například firma Allwyn, která provozuje loterie.

Skupina KKCG, která loni vykázala hrubý provozní zisk přes 1,4 miliardy eur, tedy asi 35 miliard korun, působí v oblasti loterií a her, energetiky, technologií a nemovitostí. Zaměstnává přes 16 000 lidí ve 37 zemích a spravuje aktiva v hodnotě přes deset miliard eur. Mezi její společnosti patří loterijní firma Allwyn, MND Group, technologická skupina Aricoma nebo KKCG Real Estate Group.

Komárkovy MND rekordní rok 2022 nezopakovaly. Tržby loni spadly na čtvrtinu, zisk byl ale nadprůměrný

Energetické a těžební společnosti MND podnikatele Karla Komárka klesly loni tržby na čtvrtinu, činily necelých 56 miliard korun. Také zisk se propadl z 3,2 miliardy na 806 milionů korun. Důvodem je pokles cen energií na velkoobchodním trhu. Zatímco tržby se vrátily zhruba na úroveň let 2018 až 2020, zisk byl i přes pokles výrazně vyšší než v řadě předchozích let, vyplývá z výroční zprávy, na kterou upozornil Ekonomický deník.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme