Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lapčíkova SAB Financial Group kupuje kontrolní podíl v Trinity Bank

Radomír Lapčík
Michael Tomeš
 ČTK

Společnost SAB Financial Group podnikatele Radomíra Lapčíka kupuje kontrolní podíl v Trinity Bank. Dosud měl Lapčík podle údajů z Evidence skutečných majitelů v bance podíl 29 procent. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách.

Reklama

„SAB Financial Group má získat možnost výlučně kontrolovat společnost Trinity Bank. K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti poskytování bankovních produktů. Rozhodnutí ve výše uvedené věci dosud nebylo vydáno,“ uvedl ÚOHS. Transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení a rozhodnutí vydá do 20 dnů.

Skupina SAB Financial Group byla založena v roce 2014 a jejím jediným akcionářem je Radomír Lapčík. Dceřinými společnostmi firmy jsou SAB Finance, která která je jedním z největších zprostředkovatelů devizových obchodů v ČR, SAB Holding, Trinity Investorská a další společnosti.

Hlavním zdrojem příjmu SAB Financial Group, jak konstatuje vedení firmy ve výroční zprávě za rok 2022, jsou výnosy SAB Finance. Ta na svých webových stránkách uvádí, že v roce 2023 její auditovaný účetní zisk před zdaněním dosáhl 304,5 milionu korun, čímž přesáhl zisk z roku 2022 o 13,5 procenta. Výnosy dosáhly 401,4 milionu korun.

Trinity Bank založená roku 2019 navazuje na družstevní záložnu Moravský peněžní ústav, která vznikla ve Zlíně v roce 1996. Členové družstva po přeměně získali akcie banky, Trinity má několik tisíc drobných českých akcionářů.

Reklama

Podle výroční zprávy za rok 2023 dostupné ve Sbírce listin dosáhl zisk banky před zdaněním loni 801 milionů korun a překročil tak plán o 22 procent. Bilanční suma banky se zvýšila o více než 34 procent a dosáhla téměř 86 miliard korun. Vklady klientů v roce 2023 přesáhly 78 miliard korun a ve srovnání s rokem 2022 vzrostly o více než 33 procent, počet klientů banky se zvýšil o 31 procent na 139 tisíc.

Spolumajitel Trinity Bank Radomír Lapčík je investorem zpravodajského serveru newstream.cz a magazínu Newstream Club.

Trinity Bank slavila s klienty úspěchy v Kongresovém centru Praha

PROHLÉDNĚTE SI: Trinity Bank slavila úspěchy s klienty a hvězdami, v Praze s Jágrem a Vodráčkovou

Zakladatel Trinity Bank Radomír Lapčík se spolu s vedením banky a celebritami setkal s klienty v Praze. Slavily se úspěchy: banka je nejrychleji rostoucí v historii.

Přečíst článek

Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Trinity Bank zvýšila úrok u spořicího účtu. Mezi tuzemskými bankami je výjimkou

Pokles úrokových sazeb ČNB zohledňují tuzemské bankovní domy ve svých spořicích produktech. Některé snížily základní sazby či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Ne však Trinity Bank, která naopak úrok na spořicím účtu zvyšuje. Nově u vkladů do 250 tisíc nabízí bezkonkurenčních 6,31 procenta.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme