Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Liga miliardářů. Do českého fotbalu vstupuje další tuzemský boháč

Andrův stadion v Olomouci
Sigma Olomouc

Nejvyšší česká fotbalová liga zřejmě přivítá ve svých řadách dalšího českého miliardáře. Server iSport.cz uvedl, že se skupina Kaprain Karla Pražáka chystá na převzetí fotbalového klubu Sigma Olomouc. Oficiální nabídka na převzetí by měla být známá v průběhu příštího měsíce. Pražák by měl mít dle informací iSport.cz zájem o většinový podíl.

Reklama

Zprávu, že se o klub zajímá skupina Kaprain, potvrdil na svém webu i moravský klub. Pražákovu skupinu, která mimo jiné vlastní například i hokejovou Spartu, měl k nákupu dle informací přivést majitel hokejového Prostějova Jaroslav Luňák. Ten kromě vlastnictví tohoto klubu také plní funkci člena dozorčí rady člena dozorčí rady akciové společnosti Sigmy a také člena výboru spolku Sigmy.

„Hledali jsme alternativu k americké cestě, se kterou se jako člen výboru absolutně neztotožňuji. Moravské rodinné stříbro nemůže být prodáno investiční sportovní skupině do Ameriky. Podařilo se mi najít a přesvědčit pana Pražáka, aby si sedl ke stolu. Jednání za Sigmu jsem otevřel já. To nemám problém přiznat,“ řekl Jaroslav Luňák webu iSport.cz.

Miliardář Karel Pražák

„Pro mě lepší partner momentálně neexistuje, je z říše snů. Sigma potřebuje českého donátora, kdo má tady nějakou reputaci, kdo tady něco dokázal a kdo je na úrovni pana Křetínského nebo Tykače. Nebo se minimálně v těchto kruzích pohybuje. Domnívám se, že pan Pražák to všechno do určité míry splňuje,“ řekl serveru majitel LHK Jestřábi Prostějov.

Zájem i z USA

Zájem o fotbalový klub z Olomouce už před časem projevila americká společnost Blue Crow Sports Group. „Americká nabídka není špatná, naopak je solidní. Ať je to klidně někdo z Mezopotámie, mně akorát Sigma není lhostejná. Problém je, že všem musí být jasné, že pokud sem takhle společnost přijde, bude chtít jednou peníze zpátky. A nikdo neumí odpovědět, kde je vezmou. Vadí nám, že někdo chce vzít klub, investovat do něj a pak chtít několikanásobek zpátky. A taky mi vadí kauzy spojené s Blue Crow Sports Group, jak nás informoval Grant Thornton,“ uvedl k situaci kolem zájmu americké společnosti Luňák.

Reklama

Nyní se však zdá, že by nakonec mohla ohledně převzetí zvítězit varianta se skupinou Kaprain. Ta byla založená v roce 2013 Karlem Pražákem. Soustředí se na pět základních oblastí, průmysl, nemovitosti, sport a zábava, finance a retail. Podle informací na webu Kaprain.cz skupina v současnosti obhospodařuje majetek v hodnotě 40 miliard korun a vykazuje 40procentní průměrný meziroční růst. Spravuje 40 investičních projektů. Do průmyslové větve patří například společnosti Spolchemie, Rubena Náchod nebo AVE Odpadové hospodářství. 

Britského premiéra Starmera kritizují za dary v přepočtu za tři miliony korun

Brýle za milion i lístky na fotbal. Starmer přijímá hodnotné dary a čelí za to kritice

Britský premiér a šéf labouristů Keir Starmer čelí kritice za přijetí darů od sponzora Labouristické strany v hodnotě 100 tisíc liber (2,98 milionu korun). Ve srovnání s dary pro dřívější lídry stran byly ty pro Starmera nejdražší. Opoziční konzervativci požadovali vyšetřování, parlament se tím ale zabývat nebude, uvedl dnes deník The Guardian.

Přečíst článek

Jaroslav Tvrdík

Čeští fotbalisté na Euru neuspěli kvůli FAČR, kritizuje Jaroslav Tvrdík funkcionáře

Jaroslav Tvrdík v podcastu Klub rváčů ostře kritizoval fotbalové funkcionáře. Ovšem nového majitele Slavie, uhlobarona Pavla Tykače, si pochvaluje. „Nekoupil si ji jako hračku, aby pořád vyhrával, aby porážel Daniela Křetínského. Chce, abychom to dělali dobře,“ říká.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Petr Sýkora, mládežnický trenér Dukly Jižní Město

Obyčejná práce: Učím děti milovat sport, říká fotbalový trenér Petr Sýkora

Přečíst článek
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo už pokukuje po důchodu. Koupil podíl v legendární portugalské porcelánce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme