Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Manželé Hlavsovi prodali Fondee českému miliardáři

Pavel Řehák, Direct
Direct/užito se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Skupina Direct Pavla Řeháka kupuje stoprocentní podíl v investiční aplikaci Fondee od Evy a Jana Hlavsových.

Reklama

Investiční platfomu Fondee, která je na trhu sedm let, získává skupina Direct Pavla Řeháka. Skupina vznikla kolem pojišťovny Direct. Řehák informaci o akvizici sdělil médiím, Hlavsovi klientům. „Získali jsme parťáka pro náš další rozvoj – českou skupinu Direct. Po sedmi startupových letech dozrál čas, aby se Fondee rozvíjelo pod křídly velké firmy s velkým kapitálem, která nám umožní růst, zlepšovat služby a tvořit nové produkty pro naše klienty,“ uvedli zakladatelé v prohlášení. 

„Direct je velká finančně silná skupina, která podpoří náš další růst. Spadá pod ni Direct pojišťovna, Direct auto, Direct nadace, leasingová společnost Birne a systém pro firemní výdaje Fidoo. Skupina Direct pečuje o více než 900 tisíc klientů v České republice a v Polsku,“ dodali Hlavsovi. „Fondee bude čtvrtým pilířem, na kterém naši budoucnost budeme stavět,“ řekl serveru Seznam Zprávy Řehák.

Za kvalitní vzdělání si připlatíme

Jan Hlavsa: Kvalitní vzdělání v Česku je v nedohlednu

Děti míří zpátky do škol a je to právě školství, co hraje prim v politických vyjednáváních o státním rozpočtu na příští rok. Je to podobné jako loni, kdy se také ve školství hledaly úspory, byť v mnoha oblastech je ve školství peněz málo. Nedá se nesouhlasit s názorem, že do kvalitního vzdělání se vyplatí investovat, jenže nehledě na to, kolik školství ze státní kasy dostane, kvalitní vzdělání je v nedohlednu a rodiče za něj stejně musejí platit po vlastní ose.

Přečíst článek

„Teď navyšujeme a posilujeme kapitál firmy tak, aby měla platforma zdroje na další rozvoj a expanzi jak v Česku, tak v Polsku,“ dodal. Fondee nyní působí v Česku, na Slovensku a v Polsku. Do zisku by se podle Řeháka mohla dostat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Transakci nyní schvaluje Česká národní banka. Eva a Jan Hlavsovi zůstanou ve vedení Fondee, jak sdělily obě strany transakce. 

Řehák nyní posiluje svou skupinu, chce se více vydat investičním směremNedávno představil vytvoření nového fondu, zaměřeného na české projekty.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Eva Hlavsová (Fondee): Mladým jsme vzali jistotu důstojného důchodu, naučme je alespoň investovat

Přečíst článek
Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Hlavsová: Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme