Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Modelku z OnlyFans stíhá italská policie. Na daních dluží desítky milionů

Eurobankovky, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Italská policie začala stíhat modelku na platformě OnlyFans známou pod přezdívkou Mady Gio kvůli daňovému úniku ve výši 1,5 milionu eur (38 milionů korun). Píše to dnes agentura ANSA. Stíhání se týká příjmů za léta 2021 a 2022. Žena prostřednictvím svého advokáta uvedla, že se nedopustila ničeho nezákonného a jen se řídila doporučeními svých daňových poradců.

Reklama

Stíhanou je podle tisku devětadvacetiletá rumunská modelka Madlina Ioana Filipová, která je aktivní na platformě OnlyFans pod přezdívkou Mady Gio. Žena od svých 12 let žije na severu Itálie. V roce 2022 však přehlásila své bydliště do Švýcarska. Platformu OnlyFans tvůrci často používají pro umisťování svých erotických obsahů za úplatu.

Podle policie si žena přesunula bydliště do Švýcarska proto, aby platila nižší daně. Italská Finanční stráž se domnívá, že žena se přestěhovala "jen na papíře", protože má nadále své bankovní účty a registrace webových domén v Itálii. Úřady se tak soudí, že by žena měla nadále platit daně z příjmu v Itálii.

Policie na modelku, která „byla zcela neznámá daňové správě“, narazila při prověřování tvůrců digitálních obsahů v severoitalské provincii Varese. Finanční stráž prověřila příjmy modelky na platformě OnlyFans a z jiných zdrojů. Podle úřadu za uplynulá léta žena nezaplatila na daních z příjmu na 1,5 milionu eur. V částce je i takzvaná etická daň, což je zvláštní sazba daně z příjmu, jež se aplikuje na výdělky z pornografických aktivit.

Robert Fico

Fico koupil luxusní byt v centru Bratislavy podezřele levně

Slovenský premiér Robert Fico podle místních médií koupil v širším centru Bratislavy za nižší než tržní cenu byt s velkou terasou od svého stranického kolegy, který ho prodal ministerskému předsedovi za nižší částku, než za jakou jej sám získal. Fico koupi dnes potvrdil a tvrdil, že částku odpovídající zhruba polovině kupní ceny vysoudil od médií. Detaily k transakci neuvedl.

Přečíst článek

Reklama

Vinen. Slovenský exprezident Kiska dostal za podmínku za daňový podvod

Vinen. Slovenský exprezident Kiska dostal podmínku za daňový podvod

Slovenský soud prvního stupně vyměřil exprezidentovi Andreji Kiskovi za daňový podvod trest dva roky vězení, který odložil na zkušební dobu tří let. Současně mu uložil pokutu 15 000 eur, v přepočtu 368 000 korun, a na šest let zakázal vykonávat funkci statutárního zástupce obchodních společností. Kiskův obhájce vzápětí oznámil, že se proti verdiktu odvolá.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme