Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na jihu Moravy řádí falešný bankéř. Lidi už obral o miliony

Bankovka v hodnotě 2000 korun
ČTK
 ČTK

Policie se zabývá dvěma obdobnými případy podvodu na Hodonínsku, falešný bankéř tam od dvou lidí získal dohromady čtyři miliony korun. Přesvědčil je, že někdo ukradl jejich identitu a žádá o úvěr, uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Reklama

Oba případy mají naprosto stejný scénář. Poškozenému muži se na jeho mobil ozval jiný muž, který se představil jako pracovník banky, řekl, že s ním chce dořešit detaily úvěru, o nějž podle něj poškozený žádal na druhé straně republiky. Poškozený však popřel, že by o nějaký úvěr žádal. „Proto od bankéře slyšel varování, že muselo dojít ke krádeži jeho identity nebo zneužití kopie občanského průkazu a je potřeba učinit bezpečnostní opatření, aby nedošlo ke krádeži jeho finančních prostředků na bankovním účtu,“ popsal mluvčí.

Za pár minut se poškozenému ozval údajný bezpečnostní pracovník banky a začal s ním vzniklý problém řešit. Aby zabránili škodám, nechal domnělý bezpečnostní expert vytvořit účet, kam měl podvedený muž nasměrovat své peníze, aby byly v bezpečí. Muž pak na tento účet přesměroval 2,5 milionu korun, poslal tak peníze podvodníkům.

O den později přišla stejným způsobem poškozená žena o 1,5 milionu korun. „Oba poškození se shodli na tom, že falešní bankéři a bezpečnostní experti působili velmi věrohodně, mluvili perfektní češtinou a v komunikaci se vyznali. Proto vzbudili důvěru, a poškození se tak nechali oklamat,“ uvedl Zámečník.

Policie upozorňuje na to, aby se lidé nedali tímto nebo podobným způsobem oklamat a nejednali pod nátlakem. Vzniklý problém by neměli řešit po telefonu, ale v kamenné pobočce své banky.

Reklama

Gruzie je atraktivní turistická lokalita.

Velvyslanec: Investiční nemovitost v Gruzii? Proč ne, jde o bezpečnou a stabilní zemi

Moře, vysoké hory, zatím téměř nedotčená příroda a skvělá gastronomie činí z Gruzie nejenom zajímavou turistickou destinaci. Jde zároveň o rychle se rozvíjející a investičně zajímavý trh. I pro cizince, kteří tam chtějí koupit nemovitost.

Přečíst článek

Ohlídejte si, zda máte dobré pojištění dětí. Na fatální úrazy často nestačí

Podle statistik tuzemských pojišťoven jsou čeští rodiče v pojištění dětí zodpovědní, ne vždy ale pojistky aktualizují podle změn v rodině. Revize pojistky je však nutná vždy při změně životního stylu a sportovních aktivit dítěte. A nejde jen o úrazy. Přečtěte si, na co byste neměli v dětské pojistce zapomenout a proč se nespoléhat jen na to, zda je pojištěná škola či kroužky.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Spoluzakladatel investiční skupiny Penta Jaroslav Haščák

Šéf Penty Haščák či slovenský exministr hospodářství čelí obvinění ze zločinecké činnosti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme