Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Napětí na Blízkém východě škodí Izraeli. Moody's zemi zhoršila úvěrový rating

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
ČTK
 ČTK

Mezinárodní ratingová agentura Moody's zhoršila hodnocení úvěrové spolehlivosti Izraele o dva stupně na známku Baa1. Tento krok zdůvodnila zejména dalším růstem geopolitických rizik. Výhled úvěrového ratingu zůstává negativní, což signalizuje, že agentura by mohla v budoucnosti přikročit k dalšímu zhoršení ratingové známky.

Reklama

Moody's ve své zprávě poukázala na nynější eskalaci konfliktu mezi Izraelem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh. Zároveň podle agentury poklesly naděje na příměří s palestinským teroristickým hnutím Hamás v Pásmu Gazy.

„Očekáváme, že izraelská ekonomika bude vojenským konfliktem oslabena trvaleji, než se dříve předpokládalo,“ uvedla Moody's. „Již neočekáváme rychlé a silné hospodářské oživení jako v případě dřívějších konfliktů,“ dodala.

Úvěrový rating je důležitým vodítkem pro investory, neboť jim ukazuje, jaká je pravděpodobnost řádného splácení půjček. Má významný vliv na ochotu věřitelů příslušnému subjektu půjčovat a rovněž na podmínky půjčky, například na úrokovou sazbu.

Borrell: Současná situace mezi Izraelem a Hizballáhem je téměř plnohodnotná válka

Borrell: Současná situace mezi Izraelem a Hizballáhem je téměř plnohodnotná válka

Současná eskalace napětí mezi Izraelem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh se téměř dostala na úroveň plnohodnotné války. V New Yorku to na okraj zasedání Valného shromáždění OSN řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

Přečíst článek

Reklama

Předseda představenstva Stavební spořitelny České spořitelny Libor Vošický

Šéf Buřinky: Budoucnost je v energetických rekonstrukcích

Role stavebních spořitelen se mění. Dříve si u nich lidé především spořili na bydlení nebo aby měli k dispozici větší naspořené sumy, které si na konci spoření vybírali. Po loňském memorandu, které uzavřely se státem, ale stavební spořitelny rozšiřují svou roli do poradenství k energetickým rekonstrukcím. Už letos na podzim by mohly domácnostem pomáhat i s kompletním podáváním žádostí o dotace, říká v rozhovoru pro Newstream CLUB předseda představenstva Stavební spořitelny České spořitelny Libor Vošický.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme