Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Vnitro vydraží automobily zabavené kriminálníkům. Mezi nimi i Ferrari či Maserati

Ferrari GTC4Lusso
cenza.cz
 ČTK

Ministerstvo vnitra vydraží deset luxusních aut, které policie zajistila při odhalování zejména hospodářské kriminality. Z částky získané v elektronické aukci úřad odškodní oběti trestných činů. Dražit se budou modely značky Ferrari, Maserati či Porsche.

Reklama

Vnitro pořádá aukce zabaveného majetku pravidelně. Letošní sedmá dražba se vymyká právě tím, že se v ní od pátku do 23. září na specializovaném portálu caraukce.cz objeví desítka luxusních a výkonných vozů, které policisté zabavili obviněným. Typicky se tak stalo při potírání kriminality takzvaných bílých límečků, tedy při vyšetřování investičních podvodů nebo podvodů s DPH.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si zabavené Ferrari GTC4Lusso, které má 689 koní

„Zájemci mohou pořídit vozy například značek Ferrari, Maserati, Mercedes, Audi, Porsche nebo BMW. I ten nejslabší vůz má pod kapotou motor s 258 koňskými silami. Nejsilnější z aut je Ferrari GTC4Lusso, které má 689 koní. Vozidlem s nejvyšší vyvolávací cenou, určenou soudním znalcem, je Ferrari 488 Spider za více než čtyři miliony korun,“ sdělil tiskový odbor ministerstva.

Reklama

Základní vyvolávací cena vozů celkově činí přibližně 19,5 milionu korun. Úřad věří, že aukce vynese zhruba 25 milionů. Zájemci nemusí skládat žádnou kauci, jediným požadavkem je jejich registrace. Pokud se vozy vydražit nepodaří, ministerstvo je zařadí do některé z dalších pořádaných aukcí.

Správou a prodejem majetku, který zabavila policie nebo celníci, se zabývá Centrum zajištěných aktiv. V jeho nabídce na webu cenza.cz lze vedle automobilů najít i počítače, televizory, mobilní telefony, stavební a výrobní stroje nebo oblečení. Položky nízké hodnoty jdou do přímého prodeje, ostatní se prodávají prostřednictvím veřejných aukcí na elektronických aukčních portálech.

BMW hodlá v roce 2028 uvést na trh vůz s vodíkovým pohonem

BMW uvede na trh auto s vodíkovým pohonem

Německý výrobce luxusních automobilů BMW hodlá v roce 2028 uvést na trh svůj první sériově vyráběný vůz s vodíkovým pohonem. Využije k tomu technologii palivových článků vyvinutou ve spolupráci s japonskou automobilkou Toyota Motor.

Přečíst článek

Během oficiální premiéry na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech představili nový Rolls-Royce Cullinan Series II .

OBRAZEM: Premiéra luxusního Rolls-Royce ve Varech. Jak vypadá SUV se sedačkami z hedvábí?

Rolls-Royce uvedl na tuzemský trh modelovou řadu SUV. Slavnostní premiéru si vůz prestižní značky odbyl jak jinak než na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Přečíst článek
Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme