Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pavel Řehák spouští fond pro „lepší Česko“

Pavel Řehák, Direct
Tereza Zavadilová/Newstream
Tereza Zavadilová
tzv

Třetí fond skupiny Pavla Řeháka cílí na velké investory, vstupní kapitál bude deset milionů korun. Chce nabrat miliardu korun na rozvoj své skupiny.

Reklama

Finanční skupina Pavla Řeháka Vigo Investments, skrze kterou vlastní pojišťovnu Direct a autobazary Direct Auto, spouští nový investiční fond - vlajkovou loď - s názvem Direct Pro. Skupina, která vznikla kolem pojištovny, je na trhu téměř deset let a podle zakladatele vyrostla k desetimiliardovým tržbám. 

Od svého založení v roce 2015 zvýšila Vigo Investments svůj zisk téměř desetinásobně, loni dosáhl hodnoty 271 milionů korun a letos bude kolem 400 milionů korun. V roce 2026 by měl čistý zisk podle plánů firmy docílit 900 milionů korun. Letos skupina s pojišťovnou Direct expandovala do Polska, zvažuje na tamním trhu také rozšíření skrze Direct Auto. Do skupiny patří kromě pojišťovny a autobazarů, dealerství a autoservisů také firma Fidoo, která poskytuje firmám sofistikovaný software na správu výdajů.

Investoři kamarádi

Další expanzi skupiny má podpořit právě nový fond. „Lidé se na nás obracejí, že s námi chtějí investovat. Proto se čím dál víc otevíráme investorům - umožní nám to zrychlit náš růst a investorům dát možnost zhodnocení,“ říká Řehák. Nový fond chce držet původní filozofii jeho skupiny - chce zlepšovat poměry v odvětví, kde jeho firmy fungují a chce pomáhat českým firmám růst. „Fond je pro lidi, kteří chtějí s čistým svědomím budovat lepší Česko. Chtějí rozvíjet českou ekonomiku a investovat to zpět,“ dodal Řehák s tím, že se se všemi investory chce osobně potkat a nepřipustí, aby se do fondu dostaly jakékoli neetické peníze. Kolem fondu vznikne privátní klub podobně smýšlejících hodnotových investorů. 

 

Nový fond by měl během dvou tří let nabrat miliardu korun. Podobnou úroveň již má první fond kvalifikovaných investorů Direct Vigo, který vznikl před šesti lety a investuje do pojišťovnictví. Zatím menší je retailový nemovitostní fond Vigo Public, kam jde investovat už od 500 korun měsíčně a jehož výnosy pocházejí z nájmu z nemovitostí v držení Direct Auto. Všechny fondy pro Vigo Investments administruje společnost Codya. 

Reklama

Fond Direct Pro bude investovat do prioritních akcií auto a pojištovacích aktiv, a sice ze sedmdesáti procent do stávajícího byznysu, zbytek půjde na akvizice. Česká skupina se chce rozkročit odvětvově i teritoriálně do střední Evropy. 

Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct

Řehák z Directu staví miliardovou síť autoservisů

Pojišťovna Direct, což je první česká online pojišťovna, buduje síť autoopraven a autoslužeb. Cílově by měla mít miliardový obrat, jak serveru newstream.cz potvrdil majitel Directu Pavel Řehák. „Chceme se dostat na pět, šest miliard korun v obratu, což je cesta na dva, tři roky,” dodal. 

Přečíst článek

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
video

Baťa je inspirací a důkazem, že ze Zlína lze vybudovat globální firmu, říká bankéř Lapčík

Před pětadvaceti lety začal budovat záložnu, z níž se stala Trinity Bank. Nyní je Radomír Lapčík úspěšným finančníkem, jehož aktivity se rozrůstají do mnoha zemí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pavel Řehák
video

Pády jsou součástí cesty k úspěchu, hoďte je za hlavu a jděte dál, říká zakladatel pojišťovny Direct Řehák

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme