Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poradí si trh se zdražováním stavebních materiálů a prací? Sledujte záznam debaty odborníků

 ČTK

Ceny bydlení – téma, které každý den plní stránky novin i zpravodajských serverů. Bydlení zdražuje v celé Evropě, Česko a zejména Praha ale vynikají. I při rostoucích příjmech tak je bydlení čím dál nedostupnější. A zdražování stavebních materiálů situaci jen zhoršuje.

Reklama

Sledujte záznam z on-line konference Saint-Gobain Fórum. 

Hosty byli ředitel Státního fondu pro životní prostředí, Petr Valdman, výkonná ředitelka Svazu měst a obcí, Radka Vladyková, kteří reagovali na konkrétní zkušenosti starosty Hrádku nad Nisou, Josefa Horinky, ale i na konkrétní čísla z trhu stavebních materiálů, která zanalyzoval technický šéf URS, Jan Blahoňovský. „Ceny stavebních materiálů rostou průběžně, letošní nárůst je ovšem skokový, nejvyšší za posledních dvacet let. Nejvíce zdražuje polystyren, železo a dřevo,” uvedl Blahoňovský.

Za soukromý sektor doplnil možnosti financování Pavel Kliment, partner společnosti KPMG. A nechyběl ani pohled výrobce stavebních materiálů a tipy, jak ušetřit, které shrnul Miloš Hutník z divize Weber.

Výstavba bytů v Česku

Stavební materiál i práce zdražují, ohrožuje to projekty

Banky již evidují případy klientů, kterým došly peníze z hypotéky před dokončením stavby kvůli rostoucím cenám materiálů. Řeší to dodatečnými úvěry i změnami v projektu.

Přečíst článek

Reklama

Jakub Klaška, architekt

Budeme soutěžit o filharmonii na Vltavské, říká architekt od Zahy Hadid

V kanceláři Zaha Hadid Architects Jakub Klaška pracuje od roku 2010. Za tu dobu má na kontě řadu různorodých projektů v Evropě i Asii. Podílí se i na projektu přeměny Masarykova nádraží pro investiční skupinu Penta. Spolu s ateliérem pak bude soutěžit i projekt na novou filharmonii na Vltavské. Jak vnímá český urbanismus a co mu v Česku chybí z pohledu městské architektury? I na to odpovídá v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme