Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sony Music koupí katalog kapely Queen. Zaplatí miliardu liber

Britská rocková kapela Queen
ČTK
 ČTK

Autorská práva na hudební katalog britské rockové kapely Queen a další související práva by měla koupit americká nahrávací společnost Sony Music za miliardu liber (zhruba 29,5 miliardy korun). Informoval o tom tento týden magazín Variety s odvoláním na dva nejmenované zdroje, podle nichž se už na akvizici pracuje.

Reklama

Jako první o chystaném kroku informoval server Hits, podle něhož se dohoda nebude vztahovat pouze na příjmy z živých vystoupení. Ty si nadále ponechají zakládající členové jedné z nejslavnějších britských kapel Brian May a Roger Taylor, kteří stále koncertují společně se zpěvákem Adamem Lambertem.

Katalog Queenů, jejichž původní frontman Freddie Mercury zemřel v roce 1991, patří mezi nejcennější v dějinách rocku. Jejich katalog obsahuje hity jako Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Another One Bites the Dust nebo Radio Ga Ga.

Zástupci Sony Music ani samotné skupiny se k informacím nevyjádřili. V případě Sony Music to podle Variety není ničím překvapivým, protože společnost málokdy komentuje velké akvizice katalogů. Firma nikdy nepotvrdila například stamilionové sumy, za něž podle médií získala práva na nahrávky Bruce Springsteena či Boba Dylana.

Elizabeth Kopecká
video

Plán B je nejintimnější, co jsem kdy zazpívala, říká Elizabeth Kopecká

Moderátorka a modelka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát ve studiu přivítala zpěvačku Elizabeth Kopeckou.

Přečíst článek

Reklama

Z původní budovy, kterou zničily původně, zůstala jen kovová konstrukce.

OBRAZEM: Spirála ožívá. Na pražském Výstavišti vyrůstá evropský unikát

Rekonstrukce Spirály na Výstavišti Praha se chýlí ke svému konci. Už v září přivítá první návštěvníky. Město do rekonstrukce investovalo více než čtvrt miliardy korun a věří v návratnost této částky. S dotováním samotného provozu divadla se nepočítá. „Věřím, že si tento mimořádný prostor na sebe vydělá kombinací prodeje lístků a komerčního pronájmu,“ říká Adam Zábranský, pražský radní pro oblast majetku.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen. Na snímku zpěvák Freddie Mercury a kytarista Brian May

Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen

Přečíst článek
Michael Jackson posbíral rekordní počet Grammy za album Thriller, nejprodávanější desku všech dob.

Práva k hudbě Michaela Jacksona jsou na prodej. Jejich hodnota jde do miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme