Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vsadili jste na Bidena? Možná přijdete o peníze, Češi věří Kennedymu

Americký prezident Joe Biden
ČTK
Petra Jansová

Televizní duel Joea Bidena a Donalda Trumpa podle tuzemských sázkových kanceláří jednoznačně potvrdil Trumpovu pozici favorita. Sázkaři navíc mnohem víc začínají sázet na další jména v Demokratické straně.

Reklama

Po prezidentské debatě, která se odehrála minulý týden, se čím dál hlasitěji spekuluje o výměně demokratického kandidáta. Spekulace expertů kopírují i kurzy sázkových kanceláří, i těch v Česku.

Trump byl poměrně velkým kurzovým favoritem už před úvodní debatou, nabízel se v kurzu 1,6:1, po debatě pak jeho kurz mírně klesl na 1,57:1. U Bidena je reakce zajímavější, ten se před debatou sázel v kurzu 2,5:1, po ní ale vystřelil na aktuálních 4,25:1, což je poměrně dramatický odskok,“ přibližuje Petr Šrain ze sázkové společnosti Fortuna.

Americký prezident Joe Biden

Biden si jede promluvit s rodinou, zváží setrvání v kampani

Americký prezident Joe Biden v neděli zamířil na setkání široké rodiny do Camp Davidu ve státě Maryland.

Přečíst článek

V konkurenčním Tipsportu na něj Češi prosázeli milion korun. Pokud Biden nebude kandidovat, o svoje peníze přijdou. „Sázka je o to, kdo se stane vítězem, riziko nenominace je zohledněno v kurzech. V takovém případě budou sázky proherní,“ dodává Šrain.

Reklama

Další kandidáti

Dílčím způsobem se skutečně zvyšuje možnost, že bude Biden v nominaci demokratů nahrazen, což se projevuje v tom, že padl kurz na Harrisovou i Obamovou klesl. „Navzdory posunům jsou ale kurzové rozdíly stále velmi značné, takže se jeví jako nepravděpodobné, že by byl Biden opravdu vyměněn, nevydařená debata mu ale rozhodně nepomohla,“ říká Šrain.

Z osobností Demokratické strany dávají bookmakeři po Bidenovi nejvíc šancí Gavinu Newsomovi. V Tipsportu na něj zatím nicméně přijali tikety jen za 160 tisíc korun. 

Na Donalda Trumpa klienti Tipsportu nasázeli víc než devět milionů korun. Do pozice druhé nejsázenější osobnosti se vyšvihl nezávislý kandidát Robert F. Kennedy Jr., známý svou podporou konspiračních teorií o veřejném zdraví. Kurzově je sice pořád outsiderem (36:1), ale lidé už na něj nasázeli přes dva miliony.

Lukáš Kovanda: Biden v debatě pohořel. Trhy se začínají připravovat na to, že prezidentem bude Trump

Katastrofální výkon stávajícího amerického prezidenta Joea Bidena ve včerejší prezidentské debatě vede vyděšené demokraty k zákulisním úvahám, zda jej přece jenom nevymění za jiného kandidáta. Exprezident Donald Trump je po včerejšku jasným favoritem klání o Bílý dům. Trhy se na tento scénář nyní budou intenzivněji připravovat, patrné to bylo už včera po skončení debaty.

Přečíst článek

Americký prezident Joe Biden

Biden znervózněl své sponzory. Ti v panice zvažují, co dál

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem Trumpem a stávajícím šéfem Bílého domu zvoleným za demokraty Joem Bidenem podtrhla Bidenovu největší slabinu, a to obavy ohledně toho, zda by ve svém pokročilém věku dokázal řádně vykonávat prezidentskou funkci další čtyři roky. Podle deníku The New York Times (NYT) Bidenovo vystoupení některé jeho sponzory šokovalo natolik, že si začali v panice psát zprávy o záložním plánu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme