Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak investovat v Česku? Experti na to odpoví již v půlce září

Bankovky (ilustrační foto)
iStock
 nst
nst

V Praze se chystá jedinečná příležitost pro všechny, kteří se zajímají o investování. V pondělí 16. září se koná akce zaměřená na investiční možnosti v Česku. Půjde o večer plný inspirativního obsahu od předních řečníků, kteří představí nejlepší možnosti pro investování.

Reklama

Jaká jsou specifika českého investičního trhu? Jeho struktura? A co aktuální situace na realitním trhu? Tyto a další otázky budou diskutovány dne 16. září 2024 od 17:30 hodin ve Work Lounge Na Příkopech, v rámci akce Jak investovat v Česku?, kterou pořádá portál Expats.cz. Server Newstram je mediálním partnerem akce. 

Řečníci, kteří na akci vystoupí, mají zkušenosti z různých investičních oblastí, tradičních i alternativních. Ač je akce koncipovaná především pro cizince v Česku, informace, které budeme sdílet, jsou relevantní a zajímavé pro jakéhokoliv investora. 

Během přestávek bude připraveno občerstvení či ochutnávky vína.

Kdy? - 16. září 2024 od 17:30 do 21:30 hod.

Kde? - Work Lounge Na Příkopech 

Za kolik? - 800 korun (včetně DPH)

Lístky kupujte zde

Jaká budou témata?

  • Specifika českého investičního trhu, struktura a užitečné informace
  • Výhody využívání bankovního finančního poradce a/nebo investiční aplikace
  • Aktuální situace na realitním trhu
  • Investice do umění
  • Investice do technologií ve střední a východní Evropě
  • Kryptoměny
  • Daňové důsledky investic

Potvrzení řečníci

  • Moderátorka Eva Čerešňáková
  • Jana Brodani, Executive Director Czech Capital Market Association
  • Jan Hlavsa, Founder at Fondee
  • Jiří Vančura, Director Real Estate and Corporate Finance at TRINITY BANK a.s.
  • Alexandra Bízková, Chair of the board at Pro Arte SICAV
  • Petr Šíma, Founder and Partner at Depo Ventures
  • Štěpán Kouba, Leadership & Growth in Digital Assets at Blockmate
  • Martin Felenda, Managing partner, Schaffer & Partner

Plánované přednášky

Investujte s jistotou: Objevování potenciálu České republiky

Reklama

Investiční sektor v České republice je součástí evropského prostředí. Existují však některá specifika, která by měl každý investor vzít v úvahu. S Janou Brodani se podíváme na tato specifika, strukturu trhu a zdroje užitečných informací.

Nastavte a zapomeňte: Umění pasivního investování v Česku

Už jste někdy měli pocit, že vaše investiční strategie potřebuje trochu klidu? Připojte se k Janu Hlavsovi, CEO investiční platformy Fondee, na nadcházející akci Expats.cz a ponořte se do vzrušujícího světa pasivního investování. Zapomeňte na denní jízdu na horské dráze akciového trhu a na frenetické nákupy a prodeje. Naučte se, jak nechat své peníze pracovat pro vás, zatímco objevujete krásné hrady a pivovary Česka.

V této přednášce odstraníme složitosti finančního žargonu a ukážeme vám jasnou, jednoduchou krásu pasivní investiční strategie. Zjistěte, proč stále více lidí využívá tyto metody k efektivnímu a bezstresovému růstu svého bohatství. Ať už šetříte na chatu v Alpách nebo na další velké dobrodružství, zjistěte, jak vám dobře vytvořené pasivní investiční portfolio může pomoci dosáhnout vašich finančních cílů, aniž byste museli omezovat svůj volný čas.

Umělecké investice 101: Umění jako třída aktiv

Není nic vzrušujícího než vstoupit do světa umění. Nechat se pozvednout a inspirovat uměním – uměním, které může otevírat nové obzory, provokovat nebo odemykat kreativní potenciál. V tomto ohledu je to určitě nejcennější investice. Z finančního hlediska však může být příběh zcela odlišný. Bez odborného dohledu je nejlepší začít opatrně a začít shromažďovat informace, než se do toho ponoříte. Přednáška Alexandry Bizkové poskytne stručný úvod do umění jako cenného alternativního investičního aktiva a pokryje praktické aspekty investování do umění.

Odhalení potenciálu: Prozkoumání investičních příležitostí v technologiích ve střední a východní Evropě

Venture capital byl hlavním hnacím motorem inovací za posledních 50 let a je také považován za nejvýkonnější třídu aktiv. Region CEE však stále zaostává, pokud jde o množství investovaného kapitálu. Přesto je region dobře známý pro své technologické dovednosti a podnikavost, což představuje příležitost k růstu. Pokud jste již dříve investovali do startupů, objevíte příležitosti ekosystému CEE. Pokud jste dosud neinvestovali, dozvíte se, co vám může nabídnout a jak nejlépe investovat, představí Petr Šíma.

Kryptoměnová zlatá horečka: Využití příležitostí na českém trhu

Objevte prosperující globální a místní kryptoměnové trhy, pochopte různé typy krypto měnových aktiv a orientujte se v regulačním prostředí v České republice a EU. Poznejte různé investiční příležitosti včetně obchodování, držení a startupových projektů, zatímco získáte přehled o rizicích a úvahách pro informovaná investiční rozhodnutí. Připravte se na svůj podíl v kryptoměnové zlaté horečce!

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Finančně nezávislé ženy boří investiční stereotypy. Přesvědčte se na Women´s FINdependence Day

Přečíst článek

Ženám v Česku stále hrozí chudoba. Investorky radí, jak se jí vyhnout

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme