Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Špatné zprávy pro Trumpa? Zvítězí Kamala, otáčejí bookmakeři

Kamala Harrisová
ČTK
tzv, nst

Donald Trump byl od jara jasným favoritem bookmakerů sázkových kanceláří. To se teď obrací, Harrisová vede.

Reklama

Kamala Harris se podle bookmakerů Tipsportu prvně dostává do vedení proti Donaldu Trumpovi. Kurz na její zvolení je současně nejnižší ze všech kandidátů v kurzové nabídce. Kurs na demokratickou nominantku je 1,82:1, na republikánského favorita 1,88:1. U sázkové kanceláře Fortuna je situace obdobná. Dne 20. července se na výhru Harrisové dalo vsadit v kursu 4:1, o týden později už to bylo v kursu 2,2:1 a po uplynutí dalšího týdne srovnala krok s Trumpem na kursu 1,9:1.

„Průzkumová čísla se u Kamaly Harris zlepšují, v takzvaných swing states se dotahuje nebo už předběhla Trumpa a roste jí popularita. Jak v podobě výšky darů od sponzorů, tak v podobě účasti na mítincích. Ještě bych dodal, že stále to spíš ukazuje na těsný souboj a až ostrá fáze kampaně v září a říjnu ukáže, zda tento trend posilování Kamaly vydrží,“ myslí si hlavní bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

„Panika, která vznikla po úvodní debatě, přesvědčila sázkaře na celém světě, že šance demokratů jsou na minimu a v dané chvíli neexistovala jiná sázka než ta na zvolení Trumpa, i když kurs neodpovídal reálné pravděpodobnosti. Nezdařený atentát má potenciál mobilizovat tvrdé jádro republikánských voličů, do voleb ale ještě zbývá spousta času, do popředí se budou dostávat, a nakonec rozhodovat jiná témata,“ říká hlavní bookmaker Fortuny Tomáš Polinský.

Sází se na Donalda

Ovšem co se týče objemu sázek, Donald Trump vede stále výrazně – je na něj vsazeno přes deset milionů korun. Což si Tipsport vysvětluje tím, že celou dobu byl jeho jasným soupeřem o post hlavy USA Joe Biden (sázelo se tedy buď na Bidena nebo na Trumpa). „Na Kamalu Harrisovou jsme přijali před rezignací Joe Bidena jen pár desítek sázek od opravdových odvážlivců ve vysokých kurzech (na začátku roku 2024 to bylo kolem 70:1, na konci června 2024 ještě 50:1, až poté začal kurz strmě klesat, kdy se množily spekulace o odstoupení Bidena z kandidatury),“ uvedl mediální zástupce sázkovky Michal Peterka. Celkem se u Tipsportu zatím prosázelo na americké volby 15 milionů korun.

Reklama

Těsně po odstoupení amerického prezidenta Joea Bidena z demokratické kandidátky do dalších prezidentských voleb byl podle českých sázkovek hlavním kandidátem na vítězství v kurzu zhruba 1,4:1 Donald Trump. Kurz na vítězství Harrisové byl zhruba na 3:1. 

Čeští bookmakeři nejsou jediní, kdo vidí vítězství Harrisové jako reálnější. Magazín The Economist zveřejnil aktualizovaný přehled průzkumů veřejného mínění. Podle něj vede Harrisová nad svým protikandidátem Trumpem v poměru 47 procent ku 45 procentům v celostátním hlasování. Jedná se o první náskok pravděpodobné demokratické kandidátky od října 2023.

Guvernér Minnesoty Tim Walz

Harrisová má jasno. V případě jejího vítězství bude viceprezidentem guvernér Tim Walz

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová si jako svého viceprezidentského kandidáta do listopadové prezidentské volby vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze, napsal dnes zpravodajský web televize CNN s odvoláním na čtyři informované zdroje. Agentura AP s odvoláním na tři své zdroje rovněž uvedla, že si demokratka jako spolukandidáta vybrala právě Walze. Kampaň Harrisové zatím výběr oficiálně nepotvrdila.

Přečíst článek

Kamala Harrisová

Kamala Harrisová není charismatická vůdkyně, přesto může vyhrát

Viceprezidentka Kamala Harrisová má větší šance porazit Donalda Trumpa, než měl před svým odstoupením Joe Biden. Dlouholetá politička by však měla nabídnout víc než to, že není Trump nebo že jí není osmdesát. Demokraté mají novou příležitost, ale klíčová bude kampaň.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme