Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Babiš dostal kopačky, Bělobrádek radí jak na děti, a Rakušan rozhodně nemlží

Předseda STAN Vít Rakušan
ČTK
Jana Havligerová

Zatímco spoustu rodin už minulý týden zaměstnávaly přípravy na prázdniny dětí a na dovolené, politici se stále rochnili – no, řekněme v politické lázni. Odpočinek od aktivní politiky plánovala jen eurokomisařka Věra Jourová, a tak dala Babišovi kopačky. Tedy rozhodla se pro přátelský rozchod s hnutím ANO, říká. Působit chce v akademické sféře.

Reklama

Vít Rakušan se už zase zastal policejních funkcionářů, stojí za nimi neochvějně. Podle něj o střelbě na filozofické fakultě informují otevřeně a transparentně, a to od první fáze vyšetřování. Ministr vnitra, ač je to k nevíře, neumí číst.

Premiér Petr Fiala a šéf ANO Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Bezpečnostní riziko - Babiš kontra Fiala

Jestli je Andrej Babiš bezpečnostní riziko nebo ne, stále není jisté. Politici vládní koalice si sice myslí (a také říkají), že ano. Poslanecká sněmovna, v níž mají ODS, T0P09, KDU-ČSL, STAN a Piráti většinu, ale žádné takové ani podobné usnesení nepřijala.

Přečíst článek

Andrej Babiš zatím jede dál, nohu z plynu nesundal. Ve Vídni s Orbánovou stranou Fidesz a se Svobodnou stranou Rakouska zakládal novou alianci, kterou by v Evropském parlamentu rád přetavil ve fungl novou národoveckou frakci. Doma se v parlamentu postavil proti plánu vlády zvýšit koncesionářské poplatky. Kvůli blokaci návrhu hodlá „krvácet na barikádě“. Tak jen pro oživení paměti. Zatím nejdéle v dolní komoře parlamentu řečnil jedenáct hodin.

Slovenský premiér Robert Fico a český premiér Petr Fiala

Politický diář Jany Havligerové: Fiala mrazí vztahy se Slovenskem, Pavel slaví první výročí

Česká vláda oznámila, že se rozhodla přerušit konzultace s kabinetem slovenského premiéra Roberta Fica kvůli rozdílným názorům na klíčová zahraniční témata. A premiér Fiala vzápětí nato v Kramářově vile přijal lídra slovenské opozice, předsedu strany Progresívne Slovensko Michala Šimečku. Předseda české vlády zřejmě ví něco, co obyčejným smrtelníkům uniká. Možná dokonce ví, co bude dál.

Přečíst článek

Reklama

Pavel Bělobrádek, expředseda lidovců je tak trochu zoufalec. Vidí, že KDU-ČSL se nedaří oslovovat voliče, a tak tahá králíky z klobouku. Pardon, oprašuje nejabsurdnější, dávno zavržené návrhy. Podle něj je potřeba víc zdanit bezdětné.  Páry, které děti mít nemohou, by se vyššímu zdanění mohly vyhnout adopcí. „Potřebujeme, aby ti, co mají jedno, měli dvě a ti, co mají dvě, měli tři děti“… A čtyři je pane poslanče víc než tři Měl byste přidat.

Reklama

Související

Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Politici přitvrdili, evropské volby se blíží

Přečíst článek
Začala předvolební válka. Zleva ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), premiér Petr Fiala (ODS) a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Jurečka na mejdanu, Rakušan v šatně, Fialův milion. Zvířátka se začala požírat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme