Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Babiš má nový účes, Fiala nový proslov a Pekarová se nestačí divit

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš
ČTK
Jana Havligerová

Do voleb do Evropského parlamentu zbývá jen týden, a politici se obuli do vrcholné fáze kampaně. Andrej Babiš si užíval s dinosaury, mamutem, medvědem a dětmi na skákacím hradu, a v neděli dal čerstvý sestřih. Petr Fiala dostál své důstojnosti a pouze natočil video, ve kterém vyzval voliče, aby dali hlas občanskému demokratovi Filipu Bendovi. Bratr poslance Bendy je kandidátce Spolu do EP až na osmém místě. No a v dolní komoře parlamentu se poslanci koulují. Boj vypuknul poté, co se zjistilo, že ve sněmovně sněží.

Reklama

Markéta Pekarová Adamová je šťastná žena, stále se má čemu divit. Tomu, co se vyklubalo z bývalému kolegy, exposlance Feriho, teď zase tomu, že by snad někdo v Poslanecké sněmovně užíval kokain. „Kdybych věděla, že se tady nějaké takové podezření nachází, tak bych byla první, kdo by chtěl, aby se to prošetřilo. Jsem proti drogám a klidně půjdu na test.“ Svatá prostoto.

Martin Buchtík

Kdo vyhraje volby do Evropského parlamentu? Hnutí ANO, šanci má i Turek, říká šéf STEM Buchtík

Podle úplně posledního průzkumu společnosti STEM před volbami do Evropského parlamentu, které se konají 7. a 8. června, se v Česku stane vítězem hnutí ANO se ziskem 23,1 procenta. Těsně ho následuje koalice Spolu s 21,5 procenty. Rozdíly jsou mnohem menší než v průzkumech preferencí do sněmovny. Podle čerstvých dat STEM se do Bruselu nedostane černý kůň voleb Filip Turek. Pobere jen 4,7 procenta. Martin Buchtík, ředitel STEM však připouští, že vzdálenost od pěti procent, která pustí stranu do Evropského parlamentu, je tak malá, že se to Turkovi nakonec může podařit.

Přečíst článek

Saša Vondra, lídr kandidátky Spolu si mne ruce. Květnový volební model agentury STEM potvrdil, co v týdnu několikrát opakoval: „Spolu je na dostřel hnutí ANO. Abych použil hokejovou hantýrku, hrajeme v útočném pásmu, tlačíme, brankář soupeře leží na zádech. K vítězství stačí jen doklepnout puk do branky.“ Jen aby z toho nebyla minela.

Ministr financí Zbyněk Stanjura ohlásil, že začínají jednání o rozpočtu na příští rok. Jeho cílem je snížení deficitu o sedmnáct miliard z letošních 252 miliard korun. Ministři to slyšet nechtějí, do svých rozpočtových kapitol žádají navíc desítky miliard. Šéfa státní kasy vládní kolegové nepotěšili. Troufáme si říct, že ani on nepotěší je.

Reklama

Karel Řehka

Politický diář Jany Havligerové: Ještě, že máme politiky a generály

Díky politikům, a teď už i generálům, se nenudíme. Stačí, když promluví buď o svých koaličních partnerech či odpůrcích anebo o anonymních hrozbách. S přibližujícími se volbami to berou hlava nehlava, padni, komu padni. A pomluvy? Ty se šíří i do veřejné správy.

Přečíst článek

Mimochodem, nejvíc peněz navíc požadují ministři za STAN. To starostové na úrovni měst a obcí vědí, že nejlepší je postarat se sám. Možnost zvýšit daň z nemovitostí tak jak se patří využili. Daň, kterou platí chataři a chalupáři, je už v základu třikrát vyšší než u staveb k trvalému bydlení a koeficienty ji ještě zvyšují. Lufťáci si tak proti stálým obyvatelům připlatí i tisíce korun. Starostové nejspíš spoléhají na to, že voliči to spočítají Stanjurovi, respektive Fialově spolku Spolu.

Reklama

Související

Premiér Petr Fiala

Fialu a koalici Spolu žene vpřed odvaha a touha „přejet“ Babišovo hnutí ANO

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme