Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dalibor Martínek: Trump vyhraje. Nečtěte internet, sledujte sázky

Dalibor Martínek: Trump vyhraje. Nečtěte internet, sledujte sázky
Profimedia
Dalibor Martínek

Joe Biden skončil. Kdo v amerických volbách vyhraje? Sledujte sázkové kanceláře. Ty snižují kurzy na Donalda Trumpa, čímž jasně říkají, že je to v jejich očích jasný favorit amerických voleb. Bez ohledu na jeho protikandidáta.

Reklama

„Kurz na Trumpa jsme v posledních týdnech už výrazně snižovali, protože se zvyšovala pravděpodobnost toho, že současný prezident USA nakonec vůbec kandidovat nebude, což se také stalo. A to je pro demokraty jen pár měsíců před volbami velká rána,“ říká vedoucí bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

„Jedna věc je, že sázky (na Bidena) pravděpodobně „upadnou“, druhá pak, že teoreticky může vyhrát Harrisová, kterou má řada lidí vsazenou třeba jen za pár korun, ale v kursu 60:1,“ tvrdí Petr Šrain z Fortuny.

Joe Biden již nebude kandidovat na prezidenta USA

Stanislav Šulc: Biden končí. Trump to tušil dopředu a zbrojí na Harrisovou

Nepřekvapivý šok. Tak bychom mohli označit rozhodnutí prezidenta Joea Bidena, že nebude pokračovat jako kandidát Demokratické strany na amerického prezidenta. Nyní jsou na tahu demokraté, ale i republikáni. První se musí sešikovat za Kamalou Harrisovou, kterou Biden doporučil za svou nástupnici. A republikáni musejí začít promýšlet novou strategii na nového protivníka.

Přečíst článek

Kurz Fortuny na Harrisovou je hodně vysoký, čili slabý. Sázkovky v Česku prostě věří Trumpovi. Tedy spíš sázkaři. Což samozřejmě neznamená nic pro výsledek voleb v USA. Nicméně je to jakési vodítko, podle kterého si člověk může tvořit obrázek, jak asi dopadnou volby ve Spojených státech.

Reklama

Budeme teď svědky různých hrátek a jejich mediálního obrazu zpoza Atlantického oceánu. Není to naše hra, a těžko jí rozumět. Co udělají demokraté, koho nominují, jaké jsou šance nominantů? Jaká bude strategie protiútoku republikánů? Jak Trump podtrhne Harrisové nohy? Političtí komentátoři na to budou mít názory.

Trump je jasný vítěz

Ale realitu z Česka úplně nepostihneme. Sázky u kurzových společností jsou vlastně nejlepším „lakmusovým papírkem“ očekávání ve střední Evropě. Sice nic neznamenají, nemají žádnou hodnotu, ale ukazují předpoklady.

Nominace demokratů by neměla automaticky připadnout Harrisové

Restart, nebo další pád? Nominace by neměla automaticky připadnout Harrisové

Americká Demokratická strana by měla vést debatu o novém kandidátovi na prezidenta a nikoli tuto pozici rychle přisoudit viceprezidentce Kamale Harrisové, uvádějí komentáře předních amerických deníků po odstoupení prezidenta Joea Bidena z letošních voleb. Jeho krok hodnotí velké listy převážně pozitivně.

Přečíst článek

Koho v Evropě zajímají americké volby, může sledovat americké weby a sociální sítě a tvořit si obrázek. Jsou to vlastně krásné hrátky. Ze střední Evropy poněkud vzdálené, nicméně mající punc něčeho důležitého, světodějného. Zároveň je to takové světové divadlo, který každý rád sleduje.

Faktem je, že výsledek amerických voleb ovlivní celý svět. Nyní, po překvapivém ručníku v ringu Joe Bidena, ke kterému byl americký prezident dotlačen, bude pár dní situace zamotaná. A bude to vynikající temný rybníček, vhodný k různým spekulacím a hrám. Který senátor za demokraty se pustí do boje? Zákulisní hrátky, do kterých z Prahy nevidíme, a nadšená média, která mají volný prostor ke spekulacím. V každém případě, výsledek amerických voleb bude světodějný.

Dopředu lze říct, že vyhraje Donald Trump. Což je předpověď, se kterou souzní výsledky sázek sázkových kanceláří.

Další komentáře (ne)korektního Dalibora Martínka čtěte zde

Reklama

Související

Americký prezident Joe Biden

Vsadili jste na Bidena? Možná přijdete o peníze, Češi věří Kennedymu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme