Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fiala, premiér mírného pokroku v mezích zákona

Fiala, premiér mírného pokroku v mezích zákona
Profimedia
Jana Havligerová

Ministerstvo financí zveřejnilo návrh rozpočtu na příští rok. Šéf rezortu Stanjura počítá s deficitem 230 miliard korun, podle rozpočtových pravidel smí schodek dosáhnout 231 miliardy. Vláda může koncept státních financí ještě upravit, teoreticky je k mání jedna miliarda korun. O další peníze už se hlásí Práti, jistě nebudou jediní. Smlsne si samozřejmě opozice, v klidu může oficiálně zahájit ostrou fázi volební kampaně. Vládní strany už s ní začaly.

Reklama

Premiér Petr Fiala, šéf občanských demokratů začal kampaň před krajskými a senátními volbami před obchodním centrem v Ústí nad Labem, navštívil neslavně proslulou čtvrť Mojžíř a nakonec si vyšlápl na Ještěd. Prý to pro něj byla výzva. Aby ne, v polobotkách. Trefa jako Brno je ale z jiného soudku. S primátorkou Markétou Vaňkovou a jihomoravským hejtmanem Janem Grolichem v moravské metropoli oznámil, že po pěti letech pauzy se na Masarykův okruh vrátí motorky. Vláda na MotoGP přispěje desítkami miliard. Tak ještě do Brna natrvalo přestěhovat celý kabinet a bude vymalováno.

Šéf Pirátů Ivan Bartoš si nedovede představit den bez kafe. Je to jeho životabudič a jedna z mála chvil, kterou může obětovat voličům. Tedy říct něco na kameru, než mu vychladne káva, aby se o ni nespálil. Proto, aby byl voličům blíž, rozjíždí s týmem pořad „Na kafe s Ivanem“. A taky aby časem i odpovídal na časté otázky a nejasnosti.

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj,

Bartoš: Návrh rozpočtu je pro nás nepřijatelný, vláda rezignovala na program výstavby bydlení

Pro koaliční Piráty není návrh rozpočtu v tuto chvíli přijatelný, konsolidace se nesmí dít za cenu rezignace na program výstavby bydlení. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Bartoš požaduje přidání sedmi miliard korun na zmíněný program, jinak nelze počítat s podporou Pirátů.

Přečíst článek

Předseda STAN Vít Rakušan je přesvědčený, že Starostové se nemají zač stydět a tak udělali výsledkobraní. Rozuměj – v Dienzenhoferových sadech v Praze postavili stánky, kde se chlubili svými přednostmi a úspěchy. Kolemjdoucí, jak jinak, si mohli dát zdarma alespoň kávu.

Reklama

Lidovci pro lidi – to je hlavní slogan, byť vznikl už před časem, s nímž půjde do krajských a senátních voleb Marián Jurečka a jeho KDU-ČSL. Zkrátka, je to taková trvalka – sneseme vám modré z nebe.

Dalibor Martínek: Poslední předvolební šance pro Stanjuru. Musí přetlačit nenasytné odboráře

Jiří Vaňásek, který má za odbory na starost péči o blaho státních zaměstnanců, prohlásil, že by tito měli dostat přidáno od září deset procent na platech. Jinak by prý někteří také nemuseli přijít do práce. No, to by byla katastrofa.

Přečíst článek

Premiér Fiala je vlastně klikař. Nenadchl, ani nezklamal

Díky koalici Spolu by výsledek evropských voleb domácí politikou příliš zamávat neměl. I když je to de facto nevýhra, Spolu je druhá na pásce, získala šest mandátů, dva ztratila. V podstatě ji zachraňovala Praha, všude jinde ji převálcovalo hnutí ANO.

Přečíst článek

Reklama

Související

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Kde nic není, ani smrt nebere. Pardon, rozpočtová rezerva je prázdná, říká Stanjura

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme