Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Tlačenice na Pražský hrad

Tomio Okamura, předseda SPD
ČTK
Jana Havligerová

Národní rozpočtová rada varuje novou vládu, že rozpočtové provizorium, které plánuje, musí komunikovat velice transparentně. Zahraniční investoři by si ho jinak mohli vyložit jako důsledek politické nestability. Budoucí ministr financí Stanjura si vzal radu k srdci a důsledně vysvětluje: Rozpočtové provizorium bude. Basta.

Reklama

Budoucí ministr zdravotnictví Válek zdůrazňuje, že přípravě na převzetí postu věnuje veškerý volný čas. Bere to z gruntu, chce, aby každý pacient měl léčbu nasazenou tak rychle a efektivně jako pan prezident. Jistě, pane skoroministře. Stačí jen říct.

Fronta na Pražský hrad utěšeně roste. Pro Babiše už začali sbírat podpisy, exministr financí a zakladatel TOP 09  Kalousek o kandidatuře na Hrad začal vážně přemýšlet, rozhodnout se chce do konce zimy. Předseda STAN Rakušan kandidaturu nevylučuje, ale musí mít jistotu, že by neuškodil, kandidaturu nevylučuje ani šéf Senátu Vystrčil, ale nechává to volně plynout, generál ve výslužbě Pavel oficiálně neříká nic, ale pilně objíždí republiku. Do boje se chtějí opět zapojit senátoři Marek a Fischer, šéf SPD Okamura zatím s případnou nominací nehodlá pospíchat. O Hradu na Slavíkovi „zazpíval“ i matematik Janeček, Zemana by rád nahradil i podnikatel Soukup…Tak honem, hlas se kdo můžeš. Nelze vyloučit, že prezidentská volba se bude konat dřív, než v zimě 2023.

A velké překvapení na závěr. Okamura byl na celostátní konferenci hnutí zvolen na další tři roky předsedou SPD. Dostal čtyřiaosmdesát hlasů z pětaosmdesáti možných. Protože osobně se hlasování zdržel.

Petr Fiala a Miloš Zeman

Politický diář Jany Havligerové: Zeman v hlavní roli

Petr Fiala převzal oficiální jmenování premiérem. Prezident ovšem hodlá předvést národu další díl povolebního seriálu se Zemanem v hlavní roli, takže trvá na pohovorech s kandidátkami a kandidáty na ministerské posty. Že budeme mít s Novým rokem novou vládu, tedy jisté není.

Přečíst článek

Reklama

testování ve školách

Politický diář Jany Havligerové: Testování a k tomu Válek

Vláda schválila pravidelné plošné testování v základních a středních školách. Jestli bude dostatek potřebných antigenních testů, ovšem jisté není. Nemocnicím zase začínají chybět monoklonální protilátky, tedy léky, které chrání nakažené covidem před těžkým průběhem nemoci. Ale klid, objedná se, vypíše se výběrové řízení, všechno bude. Hlavní je klid na práci.  

Přečíst článek

ministryně financí Alena Schillerová a ministr rezortů průmyslu a dopravy Karel Havlíček

Politický diář Jany Havligerové: Politika frčí dál

Vicepremiérka, ministryně financí a nová předsedkyně poslaneckého klubu Schillerová a dvojministr Havlíček se stali členy ANO. Honem, honem, ať nás staří nepředběhnou. Tedy v případě potřeby měnit vedení. Stáří počítáno na roky členství v hnutí.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme