Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Udivená Danuše běhá po Bruselu, vedení STAN a Pirátů si líže rány

Politička Danuše Nerudová
ČTK
Jana Havligerová

Volby dopadly tak, jak dopadly. Jenomže takhle odbýt jejich výsledky si straničtí vůdci dovolit nemohou a ani nechtějí. Ozvěny eurovoleb, zdá se, hned tak neutichnou, zachránit nás před politiky mohou snad jen letní prázdniny. I když, krajské a senátní volby jsou v podstatě za dveřmi. Moc si neodechneme. Ještě, že máme hlavu státu. Ta dokáže překvapit.

Reklama

Prezident Petr Pavel udělil doslouživší slovenské prezidentce nejvyšší české vyznamenání - Řád Bílého lva I. třídy. Čaputová zase předala Pavlovi nejvyšší slovenské státní vyznamenání, Řád bílého dvojkříže. Tolik lásky jsme ani nečekali.

Danuše Nerudová sice běhá v Bruselu a objevuje krásu tamních parků, ale nepřestává být udivená, že v hnutí STAN neutichá spor, jestli má být eurokomisařskou. Jak jí slíbili. Na paty jí šlape ministr průmyslu Jozef Síkela. Rozhodnutí kdo s koho? Coming soon.

Dohru má volební debakl nejen u Pirátů, ale také v SOCDEM. Ani v jedné z partají se sice ještě nedohádali, ale vedení sociální demokracie už alespoň rozhodlo, že nejpozději 12. října uspořádá mimořádný sjezd strany. Předseda Michal Šmarda vyzval spolustraníky, aby vylezli a neschovávali se za bukem. Tak schválně, kolik jich asi bude…

Karel Havlíček považuje výsledek ANO za velmi dobrý. Podle něj ale hnutí mohlo mít i víc mandátů, kdyby mu nekonkurovali Kateřina Konečná či Filip Turek. Určitě. A ještě víc, pokud by ve volbách kromě ANO nekandidoval vůbec nikdo.

Reklama

Premiér Fiala je vlastně klikař. Nenadchl, ani nezklamal

Díky koalici Spolu by výsledek evropských voleb domácí politikou příliš zamávat neměl. I když je to de facto nevýhra, Spolu je druhá na pásce, získala šest mandátů, dva ztratila. V podstatě ji zachraňovala Praha, všude jinde ji převálcovalo hnutí ANO.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Padre Babiš a jeho věrní. Na videu vidíme příští vládu

Andrej Babiš vyvěsil na svůj instagramový profil nové videjko. Se svými příznivci se chtěl podělit o radost z volebního úspěchu. Možná ukázal víc, než chtěl. Ale možná mu je to úplně jedno, prostě jenom sdílel emoce z vítězných voleb.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Eurovolby jako velké vítězství sociálních sítí

Nejde jen o mimořádný úspěch Filipa Turka, hvězdy sociálních sítí podpořené miliardářem Richardem Chladem a exprezidentem Václavem Klausem. Finální výsledky voleb do Evropského parlamentu ukazují, jak sociální sítě nově formují společenská hnízda, která se uvnitř utvrzují o svých světonázorech a snaží se je vnutit celku. Ať to stojí co to stojí.

Přečíst článek

Reklama

Související

Unijní lídři se na jménech nových šéfů unijních institucí neshodli

Von der Leyenová ještě neslaví. Unijní lídři se na jménech šéfů jednotlivých institucí neshodli

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme