Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vláda, to jsou kabrňáci. Fiala je nadmíru spokojen

Premiér Petr Fiala
ČTK
Jana Havligerová

Premiér Fiala znovu potvrdil prohlášení správce státní pokladny, ministra financí Stanjury, že v rozpočtové rezervě není pro letošní rok ani kačka, natož miliardy na zvýšení platů některých státních zaměstnanců.

Reklama

„Určitě ale zvýšíme objem prostředků na platy státních zaměstnanců od ledna. To je fér,“ slibuje Fiala. Vnímá i problémy v digitalizaci, ale věří, že ministr Bartoš dotáhne řešení do zdárného konce. Suma sumárum, s hospodařením vlády i plněním volebních slibů je premiér spokojen. Neúspěch si v nadcházejících volbách nepřipouští.

Návrh státního rozpočtu na příští rok musí ministr Stanjura vládě předložit do konce srpna, kabinet ho musí do konce září schválit. S jednotlivými členy vlády se ani premiér, ani finanční mág zatím nedokázali dohodnout. To bude ještě prosvícených nocí, budova ministerstva financí bude zářit jak vánoční stromeček.

Už jen pro orientaci: Pokud by se sněmovní volby konaly nyní, podle agentury Median by je s převahou vyhrálo s 33 procenty hnutí ANO. Druhou ODS by volilo 14 procent lidí, třetí hnutí STAN by dosáhlo na devět procent hlasů. Práh do dolní komory parlamentu by překročili ještě Piráti, hnutí SPD a s odřenýma ušima Přísaha. TOP09 a KDU-ČSL jsou out. Konec hlášení.

Česká ekonomika se příští rok dočká oživení, uvádí průzkum ministerstva financí

Přehledně: Co Fialova vláda chystá v rozpočtu na rok 2025

Do konce srpna. To je termín, který si dala sama vláda na zveřejnění návrhu státního rozpočtu na rok 2025. Ten je přitom nadále obestírán tajemstvím a jeho jednotlivé části zatím znají jen ministerstva. Celek zatím zná jen ministerstvo financí, jehož šéf Zbyněk Stanjura veřejně představil jen některé detaily.

Přečíst článek

Reklama

Donald Trump

Trumpovy akcie padají. Nejen politické, i ty na burze

Akcie společnosti Trump Media & Technology klesly na historické dno. Vedle špatných byznysových výsledků na to mají vliv také nedobré zprávy z politického boje. Trumpovi investoři tak tratí stamiliony dolarů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Kde nic není, ani smrt nebere. Pardon, rozpočtová rezerva je prázdná, říká Stanjura

Přečíst článek
Předseda vlády Petr Fiala (ODS) a ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS)

Lukáš Kovanda: Veřejný dluh narůstá za Fialovy vlády zhruba stejně rychle jako za covidu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme