Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Při tvorbě zahrady využívám empatii s majiteli pozemku, říká Dana Makrlíková

Michal Nosek

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát pozvání do studia přijela zahradní architektka Dana Makrlíková.

Reklama

Jako malá malovala domy a zahrady, v osmnácti udělala talentové zkoušky a přijímačky na fakultu architektury v Praze, ale nešla tam. Chtěla jsem být právnička, na práva se nedostala a skončila na Technické univerzitě v Liberci. 

Veřejnosti je Dana stále známá jako moderátorka televizní stanice Prima, kde kromě moderování zpráv měla i své pořady. Poslední, téměř dvě dekády se věnuje navrhování zahrad, když před tím ještě stihla vystudovat Zemědělskou univerzitu v Praze

Michael Viewegh
video

Psaním se stále uživím, ale poptávka po beletrii výrazně klesá, říká Michal Viewegh

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia tentokrát přijal spisovatel Michal Viewegh.

Přečíst článek

Poslední roky realizuje pětadvacet až třicet zahrad ročně. “Samotné projekty nepočítám, jde o stovky, možná už tisíc zahrad, do kterých jsem nějak zasáhla,” říká Dana s tím, že využívá empatii s klienty a dokáže se rychle naladit na jejich frekvenci. 

Reklama

Dívám se, jak žijí, jaký mají interiér. Dám si s nimi kávu a povídáme si. Někdy po minutě hovoru poznám, jaké bude chtít majitelka rostliny, jakou zahradu. Když se mi na vlnu majitele naladit nepodaří, odcházím.

Kdo jí na cestu zahradní architektky nasměroval?

Jaké zahrady a rostliny má nejraději?

Dozvíte se v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts.  

Při tvorbě zahrady využívám empatii s majiteli pozemku, říká Dana Makrlíková Newstream

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

Reklama

Související

Kostel v Neratovicích navrhl architekt Zdeněk Fránek.
video

V Neratovicích se začne stavět kostel. Věž se vytiskne na 3D tiskárně a na staveništi se nesmí klít

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme