Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Psaním se stále uživím, ale poptávka po beletrii výrazně klesá, říká Michal Viewegh

Michal Nosek

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia tentokrát přijal spisovatel Michal Viewegh.

Reklama

Názory na vraždu, Účastníci zájezdu, či Báječná léta pod psa, která hodnotí jako svou stěžejní knihu, to jsou jména románů, které Michala Viewegha proslavily hned na počátku kariéry. Následně přidal zhruba tři desítky knih, a některá z jeho děl byla zfilmovaná. Otec tří dcer přežil prasklou srdeční aortu. Měl štěstí, pro 90 procent pacientů je tato srdeční příhoda konečná. Od té doby se ale jeho život výrazně změnil. 

Štefan Margita a Eva Čerešňáková
video

Opera mě v mládí vůbec nezajímala. Začal jsem vlastně náhodou, říká Štefan Margita

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišel Štefan Margita. Ten poradil mladým zpěvákům, jak si nezničit hlas a rozpovídal se o své čtyřicetileté kariéře na operních scénách. Také nechal diváky nahlédnout do byznysu spojeném s operou.

Přečíst článek

Nejznámější český spisovatel se považuje za morouse, který se umí dobře přetvařovat a dle svých slov právě prožívá jedno z nejkrásnějších období života. Přispívá k tomu přítelkyně Olenka, která je inženýrkou ekonomie i práce. „V současné době mám dokončenou knihu a již pracuji na nové. Na vydání čeká dokončený soubor dvou novel Obyčejná laskavost a Neobyčejná nestoudnost. Původně se to mělo jmenovat Pohádková cesta do ďáblovy prdele, ale to neprošlo,” usmívá se.  

Yvetta Blanarovičová
video

Konečně jsem se naučila i odpočívat, říká herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia tentokrát přijala herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová. V době pandemie a uzavřených divadel objevila nový talent. "Nešlo hrát, nešlo zpívat, tak jsem začala malovat," říká zpěvačka, která se ve své nadaci La Sophia již roky věnuje hudební pomoci dětí, které by jinak na rozvoj svého talentu neměly peníze.

Přečíst článek

Reklama

Ze svého uplynulého života by některá rozhodnutí okamžitě uskutečnil znovu a jiná přehodnotil, když říká: „Nepřihlásil bych se na Vysokou školu ekonomickou, to považuju za svůj omyl. Nedělal bych pět sportů, ale jeden pořádně. Rozhodně bych si znovu postavil dům na Sázavě, což považuji za jedno z nejlepších rozhodnutí života. A znovu bych nabídl ubytování emigrujícím Ukrajincům.” Díky pomoci Ukrajincům se seznámil i se svou přítelkyní. 

Jak vypadá pracovní den spisovatele?

Mívá volné víkendy, či dovolenou?

Které knihy má v oblibě?

Kde bere inspiraci?

Více se dozvíte v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Reklama

Související

VIP Eva Talks s Petrem Jáklem
video

Nejsledovanější rozhovory pořadu VIP Eva Talks: Cesta Petra Jákla od Kájínka až k Žižkovi

Přečíst článek
Slovenský autor řady bestsellerů Jozef Karika

Jozef Karika: Slovensko se ocitlo v iracionální antistruktuře. Jako kdysi Německo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme